Toyota Yaris (2024)

Toyota Yaris (2024)

Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Na negen maanden

Het was eind september dat ik besloot om mijn Yaris uit 2012 in te ruilen voor een andere. Net als bij de vorige Yaris ging ik op zoek naar een van ongeveer een jaar oud. Mijn wensen lijstje bestond uit de volgende punten: Een andere kleur als ik had, privacy glas, hybride en een groot info-media scherm. Na wat online zoeken bleven er een paar auto's over die mijn aandacht trokken, een blauwe bij de dealer in Hoogeveen en een bij de dealer in Emmen die was oxide brons. Die auto was als demo in gebruik door de garage in Emmen Daar ben ik op af gegaan. Samen met een kameraad die al langere tijd in een hybride rijdt heb ik een proefrit gemaakt. Terug van de proefrit heb ik besloten tot aankoop. Vooral de kleur vond ik wel mooi. Ik ben nu ongeveer 10.000 kilometer met de Yaris, genoeg om nu een goede review te kunnen schrijven wat ik van de auto vind. Ik rijd veel woon werk verkeer met de Yaris en dat doet de auto met een verbruik van 1 op 26,4 gemiddeld. Ik rijd weinig snelweg kolometers, dat wel. Het enige waar ik erg aan moest wennen was het best wel loeien van de motor bij stevig optrekken. Bij normaal rijden is de Yaris best wel stiller dan mijn vorige Yaris. De stoelen zitten prima, ook bij langere ritten is het goed vertoeven in de Yaris. in de rijstand 'B' remt de auto meer af en genereerd dan meer elektriciteit retour om de accu op te laden, dat vind ik niet fijn rijden. De auto remt dan te veel af voor mijn gevoel. ik gebruik dan ook gewoon de stand 'D' Het infotainment scherm is prima, werk vlot, hapert niet en de navigatie update komt ook automatisch binnen. Bij het gebruik van Android-carplay kun je niet meer het scherm gebruiken om de radio te bedienen of iets anders te gaan doen. Het google-maps scherm in beeld vullend en is geen mogelijkheid om hem tijdens het rijden uit te schakelen. Althans, ik krijg het niet voor elkaar. Al met al ben ik blij met de auto, volgende maand gaan we op vakantie. Deze Yaris zal het vast beter doen in de bergen dan de vorige, die zat aan de max van zijn kunnen en ik moest soms echt terugschakelen om de motor op toeren he houden. Deze heeft meer vermogen 116 pk tegen 70 van m'n vorige.

PRIVATE LEASE Toyota Yaris