Toyota Yaris (2017) #2
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Onze nieuwe aanwinst.
Vorige week vrijdag mochten we onze Yaris Hybride, lounge uitvoering (België), bi-tone kleur gaan ophalen. Na 3 Citroëns wenste we toch een wagen die echt wel betrouwbaar zou zijn. Verschillende familieleden hebben een Toyota dus de keuze voor het merk was vlug gemaakt. Ondertussen zijn we 600 km verder met de Yaris. Comfort is uiteraard minder dan bij Citroën, maar zeker niet slecht. De wagen is stil, zeker in EV. Het verbruik draait rond de 5,2l. Dat vind ik zeker niet slecht, mijn diesel deed niet veel beter. Wat ik niet begrijp is dat er Conti premium contact onder de wagen staan en niet de eco contact. De sterren staan allemaal momenteel op 1 daar we de wagen nog maar 1 week hebben. Wordt vervolgd.
Een paar weken verder.
Inmiddels zijn we een paar weken verder. De sterren zijn ondertussen aangepast. Na een paar weken kun je natuurlijk niet veel zeggen over een auto. Het verbruik is ondertussen gezakt naar 4,8l/100km. Dit vind ik echt wel heel goed. Naarmate ik het hybride systeem leer kennen denk ik dat het nog beter kan. Het comfort vind ik goed. Niet op zijn Frans natuurlijk maar goed. Het infotainment systeem vind ik persoonlijk ook niet slecht, ik heb er onlangs de nieuwste kaart opgezet, het duurt een beetje om het te installeren maar je moet er geen ingenieur voor zijn. Voor de rest doet de auto wat hij moet doen. Wordt vervolgd.
Nog een update
Ondertussen zijn we zo’n 2 maand 1/2 verder. Door de Corona zijn er wel wat minder kilometers dan gepland mee gereden. Er zijn nog geen gekke zaken gebeurd zoals bij onze Citroëns. Over het verbruik zijn we echt tevreden. Momenteel zitten we op 4,37l/100km. Het beste tot nu toe was 3,6 maar daar moet je echt wel veel moeite voor doen. De wagen vind ik echt wel rustgevend. Onlangs heb ik een obd dongle geplaatst en de hybride assistent op mijn telefoon gezet. Hierdoor heb ik nu pakken informatie welke toch interessant is. Als de wagen zo blijft, gaar dit dus een saai verslag worden. Wordt vervolgd.
Bijna 3 maanden verder
Eigenlijk valt er niet veel bijzonder te vertellen. De auto is op onderhoud geweest en alles was normaal. In die periode een uitstap naar het Ereveld in Amersfoort gemaakt en 1 week naar de Moezel geweest. Het comfort is meer dan goed op lange afstanden. Aan de Moezel moet de auto harder werken dan normaal, het gemiddeld verbruik lag daar op 4,6l/100km. Een zeer nette waarde vind ik. Mijn allerbeste verbruik tot nu toe is 3,2l/100km. Dan ben je wel een storend element voor de andere weggebruikers. Het algemeen gemiddelde sinds ik het verbruik op Spritmonitor bijhoudt is 4,25l/100km. Verder is er echt niets speciaal gebeurd en het zal dus een super saai review worden volgens mij.
PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic | Full map navigatie | LM velgen | Airconditioning
- 2021

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic | Apple Carplay/Android Auto | Cruise Control | Camera | Keyless Entry + start | Dakspoiler | Toyota garantie tot 2029!
- 2019

Toyota Yaris 1.5 Hyb. Aspiration navigatie/camera/incl. beurt,garantie