Toyota Yaris 1.4 D4-D Linea Terra (2004)

Toyota Yaris
Toyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota Yaris - interieurToyota Yaris - interieur

UitvoeringYaris 1.4 D4-D Linea Terra
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005

Deze auto heb ik in dieselversie gekocht omdat ik er jaarlijks toch zo’n 25000km mee rijdt.
Dat motortje valt reuze mee: het is vinnig, zuinig, vrij stil en betrouwbaar: geen enkel probleem gehad tot nu toe.
De yaris rijdt zeer evenwichtig en veilig, het comfort valt mee.
Wat me wel tegenvalt is het zeer spartaanse uitrustingsniveau: geen in de hoogte verstelbare bestuurderszetel, geen in het diepte verstelbaar stuur, draaien maar aan het hendeltje van de ramen, geen centrale deurvergrendeling en een radiootje dat mij zowel qua klank als bedieningsgemak zeer matig bekoort.
De afwerking is licht en durft al eens rammelen, vooral bij koud weer rammelt en knarst de harde plastiekbekleding.
De digitale snelheidsmeter doet zijn werk maar je moet altijd de blik van de weg afwenden omdat het rechts en niet voor je staat. Leve het klassiek analoog wijzerbord!
Maar genoeg gezeurd: de auto rijdt aangenaam: op de snelweg is de Yaris op de rolgeluiden van de wielen na, vrij stil en zeker voldoende krachtig. In de stad parkeer je hem op een zakdoek en door de korte draaicirkel kan je je overal lekker snel doormurwen.
Het koetswerk is na vier jaar ’buiten slapen’ in goede staat en nergens roest te bespeuren.
Hoewel het inerieur nogal fragiel oogt (en hoort) is het blijkbaar toch duurzaam want alles zit nog als nieuw in elkaar.
UIterlijk: ik vind de Yaris een mooie en leuke auto. Mijn andere auto is een corolla hatchback uit 1999 (onverwoestbaar, 235000km) maar lelijk! Wel, de Yaris is echt het mooie en jonge zusje!
Maar zusje deelt wel de betrouwbare en duurzame genen van grote lelijke broer.
De Yaris: een aanrader!

geen, alleen onderhoud.