Toyota Yaris 1.3 16v VVT-i Linea Sol (2008)

Toyota Yaris 1.3 16v VVT-i Linea Sol (2008)

UitvoeringYaris 1.3 16v VVT-i Linea Sol
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Omdat m’n vader z’n bedrijfswagen niet meer privé gaat rijden en de Aygo wat te klein en vooral onpractisch en oncomfortabel is hebben mijn ouders besloten om een Yaris uit te kiezen. Ik zei het al bij de aanschaf van de Aygo, maar goed voor de Aygo kregen ze een royale inruilprijs (wat wil je ook met 5 maanden levertijd voor de Aygo).

Na een proefritje waren ze vrij snel verkocht, ze hebben een Yaris 1.3 Executive besteld met leren bekleding en geïntegreed Tom tom navigatiesysteem.

Verder heeft hij nog meer extra\'s: Airco, elektrische ramen voor, elektrische en verwarmde spiegels, kaartleeslampjes, boordcomputer, verschuifbare achterbank (ideaal voor veel spullen.

Wat verder opvalt zijn de enorme hoeveelheid bakjes en vakjes, werkelijk overal in de auto, wel erg makkelijk om al je spullen in te doen, zelfs in de kofferruimte heb je nog extra bakjes onder de laadruimte. Jammer is wel de slechte kwaliteit van het toegepaste kunststof, na enkele weten is het al rijkelijk bekrasd door tassen en sleutels etc.

Motorisch mis ik wel wat power, maar hij heeft power genoeg om goed in het verkeer mee te kunnen komen. Ook is er een trekhaak gemonteerd, meer voor fietsenrek.

Update 30-06-08
Auto is net afgeleverd, het navigatiesysteem werkt helaas nog niet, hiervoor moet nog een chip o.i.d. voor worden nabesteld. De auto heeft nog maar enkele tientallen km’s, wat mij wel opviel bij het schakelen dat het gas soms bleef hangen in ca. 2000-3000 toeren, ik hoop dat dit de nieuwigheid is en overgaat.

Update 22-07-08
Zo’n 1000 km. verder nadat hij is afgeleverd begint hij een beetje te wennen. In de stad en op de buitenweg rijdt het superlekker. De snelweg daar veert hij nogal hobbelig, maar dat zal de nieuwigheid wel zijn. Intussen hebben we ook ontdekt dat hij een boordcomputer bevat, altijd handig en je kan het verbruik aflezen. Het blijven hangen van het gas is inmiddels ook verdwenen, het navigatiesysteem werkt alleen helaas nog niet.

Update 15-09-08
Navigatiesysteem werkt nu perfect, verder geen problemen. Het enige probleem is dat het kunststof erg krasgevoelig is.

Update 19-10-08
Tot op heden geen problemen. Enigste nadeel is dat de leren bekleding erg warm wordt in de zon en je in de herfst gewoon met de airco aan rijdt, omdat het anders erg warm in de auto is. Gelukkig heb ik in mijn Starlet hier geen last van.

Update 03-01-09

Tot op heden geen problemen. Het enige waar ik me echt aan irriteer is de enorme krasgevoeligheid van het plastic, de auto is net een halfjaar oud en zit al helemaal vol met krassen. Verder motorisch geen enkel probleem

Update 13-6-09

Inmiddels is de Yaris voor z'n eerste beurt geweest. Tot op heden geen problemen. Leuk dat m'n ouders leer erbij hebben genomen, vooral met zomerse temperaturen erg leuk, niet dus, gelukkig doet de airco wonderen. De verschuifbare achterbank is echt een superuitkomst, zo kun je makkelijk met 3 volwassenen achterin zitten.

Update en terugroepactie

Inmiddels heeft de Toyota z'n terugroepactie gehad voor het gaspedaal. Ik heb m'n ouders lekker in de zeik zitten nemen met de terugroepactie. Ze hebben bij de garage wat dingen aangepast. Verder geen problemen. Ik moet wel zeggen dat de stoelen voor lange mensen als ik (1.90m.) erg weinig steun bieden voor ritten van 1,5 uur of langer, maar goed hij wordt ook meer als boodschappenauto gebruikt, waar hij voor bedoelt is.

Overigens is de auto geen automaat, maar een handbak 5 versnellingen.

Verkocht

M'n ouders vonden het wel eens tijd voor een andere Toyota en hebben de auto ingeruild voor een Auris 1.3 uit 2009 met met zo'n 30.000 op de teller. Belangrijkste reden was eigenlijk dat ze het gewoon een mooie auto vonden.

We hadden voor inruil nog een proefrit gemaakt met de nieuwe Yaris. Zowel de 1.3 als de 1.5 hybrid. De nieuwe Yaris vonden we kleiner als het "oude" model en had bovendien geen verschuifbare achterbank, iets wat echt een plus is bij dit model. De hybrid vonden ze niet lekker rijden en mijn ouders houden niet van een automaat. Uiteindelijk hebben ze de Yaris bij van Dorst in Tilburg ingeruild voor de Auris. Loonde toch meer dan 1000 euro meer inruilwaarde als bij onze eigen dealer in Zeeland. Was ook een advies van mij om buiten zeeland te gaan kijken voor een auto, omdat ze veel goedkoper zijn.

Kort samengevat heeft de Yaris ons uiteraard nooit in de steek gelaten en is een praktische auto gebleken ook voor ons gezin, m'n ouders en 3 volwassen kinderen. De auris is qua ruimte echter net wat praktischer.

Qua verbruik reedt de yaris gemiddeld zo'n 1 op 15/16

PRIVATE LEASE Toyota Yaris