Toyota Yaris 1.3 16v VVT-i Linea Luna (2008)
Uitvoering | Yaris 1.3 16v VVT-i Linea Luna |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Doet wat ie moet doen
Inmiddels bijna 29.000 km gereden. Start altijd, rijdt altijd. Gemiddeld 1L op 17 km.
Gebruik hem vnl op de snelweg om verre vrienden op te zoeken en voor vakantie in Spanje (Gallicië, zeer aan te raden) en Frankrijk. Binnen ziet hij er keurig uit met heel mooie zwarte lederen bekleding (executive uitvoering). Heb hem bij Toyota dealer Louwman gekocht, op het oog, zonder proefrit. Had ik dat maar wel gedaan. Na de koop meteen gemerkt dat het koppelingspedaal een erg korte slag had. Dat is niet normaal vlg. mij. De dealer vond dat er niks aan de hand was. Aangezien dit mij irriteerde, heb ik de dealer voorgesteld een nieuwe koppelingsplaat en drukgroep te monteren en de kosten (800 €) samen te delen. Aldus geschiedde. Het koppelingspedaal voelde na de operatie een stuk prettiger aan.
Eens per jaar voor onderhoud en APK naar Louwman kosten ca. €200 per jaar.
Laatste onderhoudsbeurt bij 102.800 km viel tegen. Zogenaamd moest de compressor en condensor van de airco vervangen worden en zou in één keer ook de waterpomp mee vervangen worden. Hele onderhoudsbeurt €3.800. nou mooi niet gedaan. Naderhand bij een officiële Bosch airco dealer de zaak laten controleren. Alles Pico Bello in orde. Hoefde niks te betalen voor het onderzoek.
Naderhand kwam de aap uit de mouw. Ik kreeg van Louwman het aanbod om mijn auto in te ruilen. Het onderhoudsbedrijf zou ik dan terug krijgen. In deze marketingstruc ben ik niet ingetrapt. Vlg. keer toch maar een ander merk en een andere dealer ? Na dit akkefietje al weer duizenden km's gereden, geen centje pijn.
Comfort op hobbelige wegen is zeer matig wegens de stoterige en harde vering.
Bandengeruis is ook zeer storend. Na wisseling banden van Dunlop naar Bridgestone Turanza T5, is het banden geruis wat afgenomen, maar nog altijd niet erg stil.
Voor mij moet een auto betrouwbaar en zuinig en goedkoop en zijn. Dus ik neem minder comfort voor lief. Ook het rare lichte gevoelloze sturen accepteer ik. Als zodanig voldoet deze Yaris dus heel goed. Oh ja er zit geen cruise control op en dat vind ik wel heel jammer.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties3
- Comfort3
- Kosten4
PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Uitgelicht aanbod

Toyota Yaris 1.3 16V VVT-i Linea Luna (2008)

Test: Honda Jazz – Daihatsu Materia – Toyota Yaris

Toyota Yaris 1.8 16v VVT-i TS (2007)

Toyota Yaris 1.4 D-4D Linea Luna (2007)

Test: Skoda Fabia - Suzuki Swift - Toyota Yaris - Peugeot 207 - Renault Clio - Seat Ibiza