Toyota Yaris 1.3 16v VVT-i Linea Sol (2008)
Uitvoering | Yaris 1.3 16v VVT-i Linea Sol |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Geen uitschieter
Deze auto heb ik met een km stand van 70.000 gekocht (bouwjaar 2008).
Na een jaar rijden zijn mijn ervaringen helaas niet echt positief.
Mijn verwachting was een betrouwbare uitgedachte auto, dit naar aanleiding van reviews en tests die ik heb bestudeerd op internet.
Allereerst de matige zit voor langere mensen. Ik ben 1,95 meter lang en tijdens ritten van +30 min merk je dat de zitting kort is en de ondersteuning matig. Mijn eerdere Renault Kangoo was veel beter. Daarbij is het dak relatief laag wat vervelend is als je voor een stoplicht staat. De stoel kan omhoog, echter betekent dat je naar voren gaat waar ik niets aan heb. Het stuurwiel kan omhoog, echter onvoldoende. Al met al net te krap voor mijn lengte, iets waarvoor ik toekomstige kopers voor wil waarschuwen.
Overige punten:
Ramen altijd beslagen bij gaan rijden. Vooral de zijruiten.
Stroeve versnellingsbak waardoor bij stilstaan achteruitschakelen een uitdaging is.
Veel motorgeluid bij het rijden, is storend op de snelweg.
Stugge vering hobbelig weggedrag.
Niet echt zuinig, middenmotor 1:14,5 haalbaar mits zeer rustig rijden.
Display bij laagstaande zon niet af te lezen.
Weinig bagageruimte en klungelige afdekking door een stukje doek.
Veel toeren in 5e versnelling waardoor geluid en verbruik hoog bij snelheden van 120km.
Motor voldoet, niet bijzonder krachtig.
Bij rijden met open ramen klapperende luchtinstroom. Dit is iets wat mij opvalt tov andere auto's, denk dat het met de stroomlijn te maken heeft.
Loslatende coating op de deurgrepen.
Radio zonder mp3 en dit is ook niet uit te breiden.
Betrouwbaarheid, het zgn sterke punt van Toyota valt vies tegen. Vandaag ga ik naar de garage om problemen met de distributieketting te bespreken. Deze blijkt te kunnen rekken. Kosten zeker 600 euro.
Ik ben gevallen voor het uiterlijk van de wagen, er zullen voor anderen best positieve punten te noemen zijn voor de auto. Ik vind het in het geheel genomen echter tegenvallen en ik heb spijt van mijn aankoop. Komt nog bij dat de auto tweedehands zeer aan de prijs is. Ik denk dat ik achteraf teveel ben gegaan voor de positieve verhalen over betrouwbaarheid.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee