Toyota Yaris 1.3 16v VVT-i Aspiration (2009)

Toyota Yaris TS
Toyota Yaris TSToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota YarisToyota Yaris

UitvoeringYaris 1.3 16v VVT-i Aspiration
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2018

Dit is meer kwaliteit

Voelt solide aan. Bij normaal rijden 1op16.5. Stil op wat windgeruis na. Zitpositie goed al had het stuur iets meer axiaal versteld mogen worden. Zitruimte achterbank goed. Korte draaicirkel. Snelheidsmeter in het midden. Zie er het nut niet van in maar het is al gewend. Automaat schakelt snel naar hoogste versnelling. Dit is bevorderlijk voor verbruik maar hierdoor moet hij ook weer vaker terugschakelen of je moet accepteren dat hij niet snel optrekt. Maakt mij niets uit want ik heb geen haast. Algehele indruk is zeer positief. Toyota is duidelijk meer kwaliteit dan mijn vorige citroen. Ben dus zeer content met de Yaris

Vervolg

Auto rijd nog steeds zuinig en goed. Ik ben op en neer van Middelburg naar Keulen geweest met 130kmh en verbruik van 1op 17.5. Vind wel dat de versnellingsbak niet altijd netjes schakelt maar dat komt omdat het een mmt bak is. Verder nog steeds tevreden ermee. Heb ivm garantie reparatie met een Yaris 3 cilinder uit 2018 gereden. Dit is tov mijn Yaris een grote stap terug. Lawaai en stuiteren. Was blij toen ik weer met mijn eigen Yarisje kon rijden. Stoelen zitten nog steeds heerlijk en auto is comfortabel. Ben benieuwd als hij volgend jaar voor onderhoud gaat met APK.

Stil going

Auto voor beurt en APK bij Toyota geweest. Had niet anders verwacht maar geen problemen gevonden. 500€ armer maar kunnen weer jaar vooruit. Wat minpuntjes aan de auto. Airco heeft moeite met koel houden. Is opnieuw afgevuld en nagekeken. Hellas geen verschil. Automaat schakelt nog steeds niet verfijnt. Opnieuw inleren helpt niet. Hij gaat bij 17 kmh terug naar 1 en dan gaat hij schokken. Bij optrekken slaat hij soms versnelling over. Ook terugschakelen gast niet ongemerkt. Voor de rest rijdt hij goed en zuinig. Zal met dit schakelgedrag moeten leven. Ooit komt er een met cvt automaat. Heb er al meegereden en dat rijdt heerlijk. Jammer dat dashboard krasgevoelig is en bij licht aan overdag snelheidsmeter etc slecht afleesbaar. Verstelbare achterbank is ideaal. Al met al ben ik wel tevreden met auto. Ik vind betrouwbaar en zuinig belangrijker.

Gewoon betrouwbaar

Auto voor kleine beurt en apk geweest. Geen problemen. €235 afgetikt en weer een jaar vooruit. Dus onderhoud op 10000km €235 min besparing ANWB( jaar Toyota mobiliteit) is dus€135. Auto rijdt verder goed. Verbruik ca 1 op 16 en dit is voornamelijk stadswerk en veel koude starts. Het grootste minpunt aan de auto is de automaat. Het lijkt wel of je voor het eerst rijles neemt als hij onder de 20km zelf bweer terugschakelt naar z'n 1. Ook al staat de bak in handbediend. Versnellingsbak reageert op flippers alleen als hij het goed vind. Op en terugschakelen gaat brusk en lijkt op klappende koppeling. Deze automaat hoort niet in een Toyota thuis. De automaat is eigenlijk ook het enigste minpunt aan de auto.
Verder niets dan lof. Verstelbare achterbank is ideaal. Snap niet dat elke auto dit niet heeft.
Tijdens de beurt een Chr meegekregen. IK WIL ER OOK EEN. Wat rijdt dit lekker. De 2liter is duidelijk vlotter dan de 1.8. We hebben in beide mogen rijden. Dank u hiervoor Toyota de Jonge in Vlissingen. En dat gemopper over de cvt is echt overdreven. Maakt niet veel meer lawaai als een handgeschakelde auto. Dus auto journalist houdt hierover op

PRIVATE LEASE Toyota Yaris