Toyota Yaris 1.5 Hybrid First Edition (2020) #3
Uitvoering | Yaris 1.5 Hybrid First Edition |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Toyota Yaris na ruim 15 maanden
Op 30 november 2020 namen wij de witte Yaris First Edition in gebruik. Inmiddels staat de teller op 14.000 kilometer. Wij ruilden een Ford Ka First Edition uit 2010 in. Het is even wennen aan een automaat CVT. Maar heerlijk. Ideaal is de adaptieve cruise control. Zowel op de snelweg als op de N-wegen. De benzinetank (36 liter) is aan de zuinige kant in vergelijking met onze andere auto een Skoda Fabia 1.2TSI uit 2014 (45 liter) . De actieradius is in de praktijk tussen de 700 en 800 kilometer.
Vooral in stedelijke gebieden is de zuinigheid op z'n best. Heb zelfs een praktijkverbruik van 3,1 liter op de 100km gemeten. Gemiddeld rijden we tussen 3,7 en 4,2 liter op de 100km inclusief snelweg. De stoelen zitten goed. Knoppen e.d. zijn prima overzichtelijk en makkelijk te bedienen. De audio installatie is matig ook al door een resonerend deurpaneel. De ruimte is voor twee mensen prima. Op de achterbank is beperkt ruimte, evenals de bagageruimte.
Inmiddels de Yaris Cross besteld. Die hopen wij in juni/juli in ontvangst te mogen nemen. Wordt vervolgd.
Update Yaris hybrid
Even een update bij km. stand 17.000
We zijn al wat meer gewend aan de waarschuwingspiepjes. Dus daar schrikken we niet meer van. Het is een heerlijk rijdende auto voor mijn vrouw en mij. Onze kleinkinderen kunnen in veilige autostoeltjes mee. De ruimte op de achterbank is beperkt. Maar dat wisten wij vantevoren. Bijzonder prettig is het brandstof verbruik 3 liter op de 100km is geen uitzondering. Waar "normale" benzine auto's in de file en stad behoorlijk meer verbruiken, doet de Yaris het juist stukken zuiniger. De hogere buitentemperatuur van de laatste week heeft ook een gunstig effect op het verbruik. Ook al staat de airco aan op een temperatuur van 6 graden lager dan de buitentemperatuur. Na 2 jaar ruilen wij deze Yaris in voor de Yaris Cross Executive met meer luxe, maar ook praktischer gebruiksmogelijkheden.
PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic | Apple Carplay / Android Auto | Adaptive Cruise Control | Keyless | Camera | 16 inch
- 2020

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Active | Climate Controle | Camera |