Toyota Yaris 1.5 Hybrid First Edition (2020)
Uitvoering | Yaris 1.5 Hybrid First Edition |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Nog zuiniger..
Ben sinds deze week in het bezit van het nieuwe type Yaris Hybrid. Het is een First Edition. Mooie compete auto.
Na twee dagen..
Heb er nu 250 km mee gereden. Merk meteen dat ie veel zuiniger is dan het oude type uit 2014, welke ik eerst had. Volgens de computer in de auto verbruik ik 1 op 27 gemiddeld. Ziet er goed uit tot nu toe. Zodra ik wat meer ga rijden vul ik deze review aan
Auto voelt vertrouwd aan.
Er ligt een nieuwe motor in, 1.5 met 3 cilinders. De batterij nieuwe hybride accu laad sneller bij en laad ook sneller op. Merk dat ik meer op stroom rij. Doet hij ook op hogere snelheden. Motor is wat pittiger, trekt vlotter op dan de oude Yaris.
Er zit ook grootlicht assistent op. Moet daar wel aan wennen. Toen ik gisteren een rotonde naderde in het donker merkte ie de tegenligger niet op. Zal me niet in dank zijn afgenomen. Weet niet of ik deze functie nog gebruik daardoor. De adaptieve cruise control werkt goed. Moet daar wel aan wennen. De auto remt later af dan wat ik zou doen maar ik rij ook van mezelf ook wat meer vooruit kijkend en laat em ook meer uit rollen om de accu bij te laden.
Ruim twee maanden later..
Er zijn weer wat weekjes en kilometers voorbij gevlogen. Moet zeggen, ben nog steeds tevreden met de auto. Stap steeds met een glimlach in en krijg leuke reacties op de auto.
Het verbruik is in de wat koudere periode nog steeds netjes. De boordcomputer geeft aan 1 op 26,6. De tankbonnetjes zijn wat minder optimistisch maar met 1 op 25,5 ben ik ook heel tevreden. Niet slecht vind ik zelf.
Wat betreft het automatisch grootlicht, ik gebruik het niet meer. Staat uit en blijft uit. Verblind nog wel eens iemand. Systeem schakelt niet snel genoeg over.
Acc, heb nu al een paar keer meegemaakt dat het systeem afremt voor geparkeerde auto in een parkeerhaven aan de weg. Ook een keer voor een fiets in het donker op een gescheiden fietspad met een berm er tussen. In ieder geval, systeem werkt. Vraag me wel af als ik daardoor sterk afrem of de remlichten dan ook aan gaan. Kan dat zelf niet zien dus en achter me reed op dat moment niemand.
Al met al ben ik tevreden met de auto. De kosten zijn goed te doen en de motor is mooi vlot. De CVT blijft mooi rustig met optrekken. Wel een verschil met de vorige Yaris.
PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Business Plus ACC Carplay Camera 1e eigenaar
- 2021

Toyota Yaris GERSEREVEERD 1.5 Hyb. Dynamic | Camera | Carplay
- 2022

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic | Adaptive Cruise Control | Apple Carplay | Android Auto | Achteruitrijcamera | Navigatie |
- 2023