Toyota Yaris 1.5 Hybrid Active (2024)

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Active (2024)

UitvoeringYaris 1.5 Hybrid Active
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Fijne auto

Hallo,

Sinds 2024 rijd ik in een Toyota Yaris hybrid active omdat ik een nieuwe baan heb waarbij ik een auto van de zaak heb.

Ik had hiervoor nog geen ervaring met Toyota.
Ivm de bijtelling heb ik voor een Yaris gekozen. In principe had ik de keuze over elke Toyota maar kwa kosten is dus de keuze op de Yaris active gevallen.
Ik heb een Yaris dynamic als voorloop auto gehad en ik moet zeggen dat ik het dashboard van de active veel mooier vindt dan dat van de dynamic. Gewoon 2 normale tellers en hetzelfde als in de dynamic, in het midden een digitaal display met dezelfde opties.

Tot nu toe ben ik dik tevreden met de auto!
Hij rijdt erg fijn en het hybride systeem werkt heerlijk. Voor mij heeft de auto ook meer dan genoeg vermogen. Ik ben sowieso geen doorrijder maar van alle auto’s die ik gehad heb is dit de vlotste.
Ik rijd ongeveer 30.000/35.000 per jaar.

De pluspunten:
Vrij goed uitgerust ondanks dat het de active is. Dab+, apple carplay, adaptive cruise control, automatische verlichting en regensensor, automaat, climate control en voor zijn klasse en hele aardige kofferruimte. Op vakantie een week in een huisje naar Zeeland met ons 3en paste er prima in.
Ik ben vrij lang (1,95) maar ik zit prima. Ik zit altijd met een vrij rechte rug en ook met lange afstanden heb ik niet meer last dan in andere/vorige auto’s.
Hij heeft omdat het een B segmenter is ook een wat hogere instap en dat is erg fijn.
Entertainment systeem werkt top!
Goed geluid met een lekkere bass, en scherm werkt soepel.

De minpunten:
Ik heb hem via internet uitgekozen en daar stond ook bij de uitrusting dat de ramen achter ook elektrisch zouden zijn, zonnekleppen met lampjes en dat hij follow me home verlichting zou hebben. Dit heeft hij niet dus daar was ik wel over teleurgesteld. Met name de elektrische ramen achter.
Ik heb dit nog wel aangegeven bij een telefonische enquete van Toyota maar daar is niks mee gedaan.
De kofferruimte is zeker niet klein, maar voor het gereedschap dat ik voor mijn werk nodig heb is hij te klein.
Wat al vaker bij Toyota’s is aangegeven is de geluidsisolatie, die mag idd beter. Zeker op de snelweg is het best gehorig.
Ik vind persoonlijk dat de kachel en airco lang nodig hebben voordat je het echt voelt.
Bij mijn vorige auto’s was dat beter.

Ik ben ook met de auto naar Duitsland geweest in heuvelachtig gebied en dan merk je heel erg het verschil tussen een automaat en een schakel. De auto heeft zat vermogen maar schakelt heel snel terug in de heuvels. Daardoor af en toe wel erg onrustig/rumoerig.

Tot zover mijn review. Ik heb er nog geen problemen mee gehad, auto doet wat hij moet doen en ik rijd 1 op 27 dus heel netjes.

Of ik weer een Yaris zou nemen?
Kwa auto wel, maar dus kwa werk niet omdat een grotere kofferbak wel erg fijn is.
De Yaris cross zou een goede optie zijn ware het niet dat onze nieuwe baas wil dat de nieuwe auto’s elektrisch worden.

9,5

PRIVATE LEASE Toyota Yaris