Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Luna (2008)
Uitvoering | Verso 1.8 16v VVT-i Luna |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Gisteren mijn nieuwe(re) auto opgehaald, nadat ik met de vorige 204000 km uiterst tevreden heb achter gelaten bij de dealer. (Stand toen 359583 km). Deze heb ik ingeruild, omdat ik door omstandigheden gedwongen werd een hoogzitter te nemen, anders had ik nog wel effe kunnen wachten.
Ga ervan uit, dat ook deze nieuwe Toyota mij probleemloze kilometers gaat bieden. Zal de echte waarderingen vermelden als ik meer km gereden heb. Nu enkel op basis van zijn voorganger ingevuld.
Update:
Heb de auto nu 2 maand en ben goed 4000km verder. Geen enkel probleem gehad. Verbruik lijkt redelijk, want na 14 jaar dieselen, moet ik wennen aan het hogere verbruik van deze benzinemotor (ongeveer 1:13).
Bij aanschaf zat er een krasje op de achterbumper, die na een maand is overgespoten door dealer & bluetooth laten inbouwen. Dat is eindelijk veilig rijden. Helaas raakte mijn vrouw 2 dagen later weer een paaltje en zit er weer een schram op. Die ga ik nog wegwerken.
Update:
Km.stand inmiddels 49000 km. Rijd toch meer dan verwacht, dus dieseltje was betere keuze geweest. Helaas, die waren er toen niet voor dezelfde prijs. Maar tot dusverre geen enkel probleem gehad. Tijdens wintercontrole ruitenwissers vervangen onder garantie. Verbruiksmonitor van de auto is net als alle Auto verbruiksindicatie te zuinig!! Gebruik gem. zo'n 8.3 liter, maar auto zegt ong. 7.8l/1ookm. Sinds oktober op winterbanden (Vredestein), doordat ik vaker in Duitsland rijd. Dit rijd beter dan met de zomerbanden, die bij 50km nogal eens " sporen" . Dus die gaan tzt vervangen worden voor ander merk.