Toyota Paseo 1.5i (1996)

UitvoeringPaseo 1.5i
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2004

Paseo top coupe-tje

Na heel kort in een Citroën Saxo te hebben gereden na allerlei sportieve auto's te hebben gehad begon het al snel weer te kriebelen. De 1.1 Saxo verkocht en op zoek gegaan naar een alternatief.

Wilde iets wat net op elke straathoek stond en waar ik wat dingen aan aan kon passen.

Een bekende van me deed toen zijn Toyota Paseo weg die hij al jaren had en ik besloot hem over te nemen.

Het uiterlijk vind je top of helemaal niks maar ik vond hem top. De 1.5 motor deed zijn werk helaas maar kort en daar kreeg ik problemen mee.

Besloten hem te laten repareren en uiteindelijk werd er een revisie gedaan met alles nieuw intern.

Na de auto opnieuw te hebben ingereden merkte ik al dat hij vlotter was als voorheen. Kennis van me werkte bij een Tuningsbedrijf en heeft een modificatie module geschreven voor de Paseo, was officieel niks verkrijgbaar bij de tuners helaas.

Alles ertussen gesoldeerd, air intake aangepast, spaghetti spruistuk met 4-2-1 systeem en een kat vervanger eronder.

Tijdelijk met een Remus gewerkt maar dat was te luid dus de originele demper er weer onder en toen was het feest.

0-100 in 7 seconden en top van 200 km/h
Klein bommetje door deze aanpassingen en dankzij monroe sensaflex ook een betere wegligging met de OZ 16 inches witte velgen met Pirelli Pzero Nero op stikstof.

Echt top auto geworden dankzij alle kleine aanpassingen en de revisie natuurlijk.

Verbruik is een lachertje na de aanpassingen.
Fabrieksopgave van 1-13
Mijn verbruik in de stad 1-14
Lange afstand 1-17

Aan het uiterlijk verder weinig gedaan:
Mijn vriendin gaf me als cado een set heldere koplampen waarin de Xenon 6000K set veel beter uitkwam.
De Viper strepen werden door Holland Signs geplakt en maakten de auto helemaal af samen met de witte O.Z. velgen.

Waar je ook reed of kwam met deze auto iedereen keek en regelmatig werden er foto's gemaakt of ging er een duimpje omhoog.

7,5