Toyota Corolla Verso 1.6 16v VVT-i Linea Terra (2004)

Uitvoering | Corolla Verso 1.6 16v VVT-i Linea Terra |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
eerste 10000 km met Verso
De Toyota Corolla Verso is aangeschaft in oktober 2020. De auto komt uit Friesland, is lichtblauw van kleur en is afkomstig van de eerste eigenaar. De auto is gekocht bij een handelaar in de buurt van Utrecht. Kilometerstand bij aanschaf 208.200. In de periode van oktober 2020 tot en met juli 2021 in totaal 10.000 km mee gereden. De APK keuring is probleemloos verlopen en we zijn zeer tevreden over de hoge zit en het fijne rijgedrag. De Toyota Corolla Verso voelt niet zo sportief aan als onze Toyota Corolla uit 1999 maar dit past bij het karakter van een MPV. Gemiddeld verbruik 1: 14,7. Kilometerstand op dit moment 218.200 en we zijn benieuwd of de betrouwbaarheid zo goed blijft als de afgelopen 10 maanden.
update na 20000 km
In totaal 20.000 kilometer gereden met Vers. De afgelopen tijd (vanaf januari) een verbruik gehad van 1 op 14. De auto functioneert prima. Een liter olie bijgevuld en de gasveren vervangen van de achterklep (€ 50). Nog steeds tevreden over de ruimte en rijcomfort.
Dit jaar voornemens een beurt te laten uitvoeren. De Verso had verse olie toen ik de auto kreeg. Afgelopen jaar olie en koelvloeistof in de gaten gehouden en alleen een liter olie bijgevuld. Niet de noodzaak gevoeld een beurt uit te laten voeren. Om de 2 jaar een beurt of bij klachten lijkt mij een prima interval voor een "auto zonder garantie".
spijker in de band/jammer van thuisbrenger
Opeens zit er een spijker in de achterband. Hiermee naar de garage geweest. Helaas bleek de spijker net niet in het loopprofiel te zitten en daarom kan deze band niet worden gerepareerd. Daarom is er een nieuwe band opgezet (kosten € 70). Wordt meteen het nadeel duidelijk van een thuisbrenger. Nu was het direct noodzakelijk een andere band te kopen. Ik ga op internet kijken of ik geen 2e hands band(en) op velg kan `krijgen. Dan kan ik de thuisbrenger vervangen door een volwaardige band.
Inmiddels 4 winterbanden met velgen gekocht voor € 55 en een van deze winterbanden als reserveband geplaatst in plaats van de thuisbrenger. Voor de winter nu ook een extra set banden.
kleine beurt
De Verso heeft een kleine beurt gehad. Er zijn geen bijzonderheden gevonden dus voor standaardprijs kan de Verso er weer tegen tot de volgende beurt. Dan is hij toe aan een grote beurt bij kilometerstand 250.000. Nu nog de APK en dan kan hij er weer een jaar tegen.
Wel moet de airco nog worden bijgevuld omdat deze niet meer veel koude lucht geeft.
Voor de rest loopt hij als een zonnetje met een gemiddeld verbruik de laatste tijd in de richting van de 1:15. Ook hierover kan ik niet klagen gezien het formaat en gewicht (1.320 kilo) van deze auto.
update na 30000 km
De eerste 30000 kilometer zitten erop. Na de kleine beurt is de APK uitgevoerd zonder op- of aanmerkingen. Tot nu toe voor de rest geen bijzonderheden.
update na 42,000 kilometer
De Toyota Corolla Verso heeft de afgelopen tijd prima gefunctioneerd. Na de kleine beurt vorig jaar juli heeft de Verso verder geen onderhoud gevraagd. Het oliepeil is geregeld gecontroleerd en op 15.000 kilometer bijna 1 liter olie bijgevuld. Voor de rest functioneert de Verso na behoren. Dit bevestigt het goede gevoel dat met een Toyota gerust tot op een hogere kilometerstand mee doorgereden kan worden.
update na 47000 kilometer
De Corolla Verso heeft voor de APK de volgende reparaties gehad:
- remleidingen vervangen vanwege roest
- 4 nieuwe banden (4 seizoensbanden)
De auto voldoet nog uitstekend. Bijna geen olieverbruik en brandstofverbruik acceptabel
update 53000 km grote beurt
De APK is de verso direct goedgekeurd. Vervolgens nu tijd voor het uitvoeren van een grote beurt. De volgende grote beurt is pas weer over 60.000 km. Nu doorrijden tot de volgende kleine beurt bij km 280.000. Het aantal kilometers per jaar met de Verso is afgenomen omdat we nog beschikken over een Toyota Corolla uit 2003.
update 27-12-2024 voorlamp vervangen.
Update 13-1-2025 ruitenwisserblad voor is gescheurd en er zijn 5.000 kilometer bijgekomen (km stand 267.000). Nog steeds heel tevreden over de ruimte, het verbruik etc.
update 60.000 kilometer
Na 60.000 kilometer voldoet de Verso nog steeds prima. Binnenkort apk voor de rest olie controleren en rijden maar. Inmiddels minder kilometers omdat wij nog een Corolla hebben. Wel de afgelopen tijd de ruitenwisserbladen voor vervangen (€50). Geregeld de Corolla Verso ingezet voor spullen op te halen. Fijn dat er zoveel meekan.