Toyota Corolla 1.6 GXi (1995)
Uitvoering | Corolla 1.6 GXi |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Aangezien ik in december in de afrondende fase van mijn opleiding zat, en ik dus mijn OV-studentenkaart moest gaan inleveren, was ik op zoek naar een eerste auto. Ik was op zoek naar een betrouwbare, waardevaste auto voor een goede prijs.
Via internet kwam ik toevallig terecht bij een volvogarage in mijn woonplaats die een corolla te koop had staan. De dealer heeft mij de complete onderhoudshistorie van de auto laten zien. Zo kon ik zien dat de auto keurig onderhouden was en de standaardzaken, zoals het vervangen van de aandrijfriem, al gedaan waren. De auto was van een oudere man geweest, standaard verkooppraatje natuurlijk. Maar deze keer geloof ik de dealer wel, afgaande op de erg lage km-stand en de vele kleine beschadigingen aan de buitenkant van de auto (veel parkeerschade, ontbreken wieldop). Overigens was de prijs van de auto ook afgestemd op deze beschadigingen.
Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om een motorisch perfecte auto met enkele beschadigingen te kopen.
Ik heb nog geen moment spijt van mijn aankoop gehad! Zeker niet toen na een goede poetsbeurt met commandant het merendeel van de beschadigingen als sneeuw voor de zon bleek te verdwijnen. De andere beschadigingen heb ik bijgewerkt met een lakstift, de ontbrekende wieldop heb ik heel goedkoop opgehaald van de sloop.
Motorisch is de auto in ieder geval perfect en lekker snel (114pk).
Bij koud starten maakt de stuurbekrachtiging een schreeuwend geluid bij maximaal insturen, als de motor warm is is dit geluid weg.
=> Kostenloos verholpen door de toyota dealer, een aandrijfriem bij de waterpomp moest strakker worden aangespannen.
80000 kilometer gereden: Geen problemen
----------------------------------------------------------------------------------
Inmiddels is de corolla ingeruild op een Toyota Avensis diesel uit 2001. Zie andere review, ik hoop dat de Avensis me net zo goed gaat bevallen als deze auto!