Toyota Corolla 1.6 G6 (1999)
| Uitvoering | Corolla 1.6 G6 |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 1999 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Wij waren een van de gelukkigen die een Corolla G6R konden bemachtigen. De G6R modellen waren de eerste 500 Corolla"s G6 die in februari 1999 geleverd werden. De G6R heeft t.o.v. G6 een aluminium motorkap, 15 inch lichtmetaal met 195/55/v15 banden, zijskirts en badges met G6R achterop.
De auto is een heerlijke rijders auto, de wegligging is mede door het iets verlaagd onderstel uitstekend en de auto is erg stil. Bij 120 km/u draait de motor 3200 omw/min in de 6e versnellng en als je moet inhalen hoef je niet terug te schakelen omdat de motor ook in de 6 prima trekt.
Ook na lange vakantie ritten kwamen we nog fit aan op de plaats van bestemming, mede door de airco en het lage geluidsniveau.
Maar als het moet is de G6R ook erg snel. In ongeveer 10 seconden op 100 km/u en we hebben op de Duitse autobaan 210 km/u op de teller gehad, en dat met volle bepakking!
Ondanks dat ik een ’sportieve’ rijder ben is het gemiddelde verbruik ongeveer 1 op 12,5.
Tijdens vakantie ritten wel 1 op 17 gehaald.
Kortom een heerlijke auto die we nu na 109750 km inruilen op een Corolla Verso.
Problemen hebben we eigenlijk nooit gehad met de G6R.
Behalve de velgen die corrosie vertoonden, maar deze werden onder garantie vervangen.
Alle beurtjes bij de dealer laten uitvoeren.
1 set remblokjes vervangen voor en verder alleen maar olie, filters en bougies.
Bij 104600 km de distributieriem laten vervangen bij de kleine beurt.
Ook ontdekte de dealer een scheurtje in de (nog orginele) uitlaat, welke gelast kon worden.
Heb ook 2 keer de airco laten kontroleren.
Als het lange tijd droog weer is willen de rubbers van de achterste stabilisatorstang wel eens kraken als je een verkeersdrempel afkomt. De dealer smeerde die bij elke beurt op mijn verzoek waarna ze weer voor lange tijd stil bleven.
Kortom een heel fijne auto waar we erg veel plezier aan gehad hebben.
We hopen dat onze net aangekochte Corolla Verso net zo veel rijplezier biedt als de Corolla G6R.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Praktijkervaring Toyota Corolla E11 (1997-2003): ‘Karakterloos, maar onverwoestbaar’

Toyota Corolla 1.3 G6 (1997)
Toyota Corolla 1.6 16V Linea Luna (1998) - Occasion Test

Toyota Corolla 1.6 Linea Luna (1999)