Toyota Corolla 1.6 16v VVT-i Sport Anniversary (2006)

Toyota Corolla 1.6 16v VVT-i Sport Anniversary (2006)

UitvoeringCorolla 1.6 16v VVT-i Sport Anniversary
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Auto nu een maand in bezit. Ben tevreden over de auto, heb hiervoor hetzelfde model gereden, kon deze leuk inruilen. Vooral de sport anniversary ziet er leuk uit voor weinig meerprijs. Wat me beter bevalt ten opzichte van de vorige is dat het stuur axiaal verstelbaar is. Ik kan nu een perfecte zitpositie instellen.
Er zit een cruise control op, ik rijd dagelijks lange afstanden, dit rijd een stuk ontspannender. Werkt bij mij prima ook als ik de airco aan heb staan(heb gelezen bij sommige reviews dat hij stoterig en niet vloeiend meer rijdt, dit is bij mij niet het geval)

De standaard radio/cd-speler geeft prima geluid, heb er een booster van 125 watt bijbesteld. Dan komen de bas-tonen pas echt tot zijn recht. Jammer dat hij onder de bijrijdersstoel vastzit op de bodem en zo in de weg zit als je met vieren in de auto zit. (zeker als je een lange rit maakt).
In deze uitvoerig zitten er geen tweeters in,(In de sol uitvoering zijn ze standaard). Ik houd van muziek en er moet een kwalitatief goed geluid uit de speakers komen. Ik heb er dus tweeters bijbesteld. Maar wat een prijs zeg! €365,-.
Ook heb ik er een kabel bijbesteld waar ik een ipod op aan kan sluiten.
Deze kan rechtstreeks bediend worden vanaf de audioknoppen op het stuur.
Ook geeft de display op de standaardradio aan welke artiest en welk nummer er afgespeeld wordt. dit is leuk speelgoed, en een prima geluid zeg. zo kan ik voor 20 GB muziek meenemen zonder al die cd’s die in je auto slingeren.
Nog geen rammeltjes te bekennen, wat bij de vorige auto al meteen vanaf het begin zo was. Ook is de bekleding van betere kwaliteit.
Ze hebben de geluidsisolatie verbeterd wat goed te merken is.
Ik rijd vaak in zijn 3e versnelling en denk dat ik in de 5e zit (bij lage snelheid).
Ook op hogere snelheid is de motor redelijk stil, daardoor valt de bandenruis en soms de rijwind wat meer op.
Met de standaard lichtmetalen velgen,de spoilerset, side-skirts en in de felblauwe kleur oogt de auto sportief en valt op.
Verbruik is tot nu toe niet slecht 1 op 14, maar dit wordt wel beter als de eerste onderhoudsbeurt heeft gehad.
Ben blij toch weer voor Toyota gekozen te hebben, omdat de service wederom prima is.

update: 13-09-06
Er zijn ondertussen wat rammels ontstaan rechts achterpaneel als je over een klinkerweg rijd. Ook voor in het dashbord rammelt er iets bij koud weer, en de airco kraakt als je hem aanzet, wat na een minuut weer weg is.
de ice-link is trouwens een ramp, heb er al 3 ingehad en elke keer slaat de i-pod vast, of geeft geen artiest of nummer aan. Heb er al een andere i-pod aan gehangen maar dit geeft hetzelfde probleem. Dealer is zeer bereidwillig om het probleem op te lossen maar ze hebben al 2x een ice-link geleverd gekregen die helemaal niets doet. Bij de 15000 km beurt gaan ze de rammels oplossen en een deukje in mijn deur (wat er bij levering al inzat) onzichtbaar uitdeuken.
Verder zeer tevreden met de auto, verbruikt 1 op 14-15 gemiddeld.

update: 07-01-07 40.000 km
De toyo heeft alweer een tijdje geleden zijn 30.000 km beurt gehad, waarbij getracht is het deukje uit de deur te verwijderen. Dit is echter niet mogelijk zonder een balkje wat ter versteviging in de deur zit te verwijderen of los te maken. Wordt het geheel niet beter van denk ik dus maar laten gaan. Ook vind ik dat het plaatwerk van het dak aan de zijkant achter wat onregelmatigheden vertoont. Dealer zegt dat hebben er meer, maar mijn vorige (zelfde model) had dit niet. Plaatwerk vind ik dus onder de maat. Ik heb de L.M velgen van mijn vorige corolla voorzien van winterbanden. De continental ts 810 215/50. Wat een superband zeg. Perfecte wegligging, vooral bij regen, maakt niet eens zoveel meer geluid als de originele michelins. Gebruik is wat hoger maar ik kom gemiddeld niet onder de 1 op 14. verder geen enkel probleem met de auto gehad, loopt als een zonnetje.

update: 12-03-2009 51.000 km
Er zijn geen bijzonderheden deze periode, rijd nog alsof hij nieuw is. Er zit hier en daar een kraakje en rammeltje als je over ongelijk wegdek rijd, maar hier stoor ik me ondertussen niet meer aan. Mijn dealer is er ondertussen achter dat het constant haperen van de i-pod niet aan de ice-link ligt maar aan de verouderde i-pod. De ice-link is bedoeld voor de nieuwere i-pods. Verder ben ik alleen voor de onderhoudsbeurt bij de garage geweest. verbruik houd ik bij middels www.autoverbruik.nl en de toyo verbruikt 1 op 14. (incl. 5a6 maanden winterbanden),en veel korte afstanden.
Ik heb bij ongeveer 40.000 km xenonverlichting in laten bouwen, dit is echt een genot. Dit geeft veel beter licht. Bij de Toyotadealer in laten bouwen, zit 2 jaar garantie op.

Er zitten standaard michelinbanden onder die naar mij mening veel geluid maken.
Ben Yokohama’s gewend, ben hier beter over tevreden. Niet echt een probleem want de volgende banden kan ik zelf uitkiezen. Daarbij komt ook nog dat banden natuurlijk een persoonlijke keus zijn.

De ice-link problemen maar dit heeft niets met het merk toyota te maken.

Ik heb mijn originele lampen meteen later vervangen door philips night guide. Na 35.000 km vervangen maar het spiegel gedeelte aan de achterkant van de lamp begint mat te worden. Volgens philips kan dit niet de lampen worden allemaal met een keurmerk afgeleverd, en Toyota heeft van deze problemen ook nog nooit gehoord.
Ik hoop maar dat het niet erger wordt.
Philip's heeft lampen opgevraagd en ze constateerden dat er geen afwijking was. Ik heb in de loop van de maanden verschillende corolla's in de koplampen gekeken en wat blijkt. Alle corolla's van na de facelift 2005 die ik gezien heb (3) vertoonde hetzelfde euvel. Inferieur materiaal. Medewerker Toyota geeft aan dat de nieuwere koplampen uit Europa komen ipv uit Japan. Gelukkig gaat de beschadiging niet verder en het lichtbeeld verlechterd niet.

Update

Vorige week ging de bestuurderstoel niet meer naar achteren. Vervelend want hij stond in de voorste stand, ik ben 1m82 en moet 35 km naar mijn Toyota garage. Stuur helemaal naar voren gezet en opgevouwen naar de garage gereden. Bleek dat er een nokje afgebroken was waardoor de stoel in zijn voorste stand in het slot bleef staan en met de stoelhandel niet meer ontkoppelt kon worden. Ik dacht even een onderdeeltje vervangen maar het nokje maakt deel uit van het hele onderstel, wat zo'n €700,-- exclusief plaatsen gaat kosten. Er gaat zelden iets stuk maar als het stuk gaat....Dit heeft toyota driessen in bladel prima opgelost en met wat boor en sleutelwerk een nokje nagemaakt, werkt prima, nu maar hopen dat het ook op langere termijn standhoud. Verder zijn reguliere onderhoudsbeurt gehad en voor de 1e keer gekeurd. Geen bijzonderheden. Wel is er het laatste half jaar tijdens het rijden 2x het lampje van de handrem en abs-systeem gaan branden. Als ik hem weer start na hem afgezet te hebben zijn ze weer uit.

7,5

PRIVATE LEASE Toyota Corolla