Toyota Corolla 1.6 16v VVT-i Linea Terra (2003)
| Uitvoering | Corolla 1.6 16v VVT-i Linea Terra |
| Versnellingen | 5, Automaat |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 1 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Bijna alles bevalt prima. Erg goed vindt ik de rust. Stil, heerlijke vering (ook over een flinke verkeersdrempel gaat het goed mits redelijk aangepaste snelheid), goede wegligging en prettig schakelende automaat (gevoelsmatig: bijna traploos). Ruimte voor achterpassagiers ook prima en instap goed. Met mijn rijstijl (overwegend rustig: ’het nieuwe rijden’) kom ik op een gemiddeld verbruik van ongeveer 1:14,5. Ik rij zowel stads-, binnenweg en snelweg en vrij regelmatig niet zulke lange ritten. Als het nodig is laat de automaat zich ook goed op de staart trappen. De automaat zorgt er ook voor dat - als ik dat wil - als eerste weg ben bij stoplichten, ondanks ’slechts’ 1600 motor.
Enig nadeel is de beenruimte voor de chauffeur. Toelichting: Ik ben 1.87m en heb lange benen en daardoor is mijn rechterbeen vanaf de knie beperkt in zijn bewegingen. Je komt al gauw tegen het contactsleuteltje/stuurkolom of naar rechts tegen de middenconsole. De verstelmogelijkheden van met name het stuur zijn hier debet aan (is namelijk niet in diepte verstelbaar alleen in hoogte). Ondanks deze beperking toch 2 jaar met plezier in gereden. Nu toe aan een nieuwe Corolla (ja dus weer zo een) maar het nieuwe model heeft wel stuurdiepteverstelling en dat bleek bij testrit veel meer ruimte te bieden voor het rechterbeen. Goede inruil gekregen voor mijn huidige en tot nu toe steeds prettig zaken te doen met Toyota Amersfoort.
Onderhoud? Tot nu toe probleemloos, behalve dan kleinigheidje bestaande uit rammeltje nabij hoedenplank.
Rammeltje in/nabij hoedenplank.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Toyota Corolla T-Sport - Op de Rollenbank

Toyota Corolla

Noé (22) kocht als eerste auto meteen een hot hatch, deze Peugeot 206 GTI. Mooie score!

Hyundai-CEO: ’Globalisering is helemaal over’