Toyota Celica 1.6 STi (1991)

Toyota Celica

UitvoeringCelica 1.6 STi
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf2002

Het is een ontzettend mooie auto om te zien, mede door de spoilers en 16’ velgen die op mijn auto zitten. Het is een echte rijdersauto, alleen wil de 1.6 op hogere snelheden nogal eens te kort schieten. Toch zijn snelheden van 190+ mogelijk met deze 1.6 16v.

De wegligging is mede door de 16’ met brede sloffen erg goed. Je kunt hem erg hard hoeken. Ook heb je erg veel bekijks met deze wagen. Ik heb in de tijd dat ik deze wagen bezit alleen maar positieve reacties gehad, ondanks het feit dat hij rood is en uit ´91 komt.

Op deze auto was ik meteen vanaf het eerste moment verliefd. Toen ik hem zag staan duurde het niet lang voordat hij in mijn bezit was. Het is een echte impulsieve aankoper.

Op de dag dat ik de auto ophaalde bleek de radiateur lek te zijn. Dit was mij bij de testrit niet opgevallen. Dit is toen in de mats gerepareerd.

Ook rammelt het linkerraam wat. Dit wordt veroorzaakt door het losse rubber, het raam van deze auto gaat niet vanzelf naar beneden om dit te voorkomen.

Tot mijn grote spijt is onlangs mijn versnellingsbak naar zijn grootje. Dit houdt in dat ik zowel in de vier als in de vijf nu de pook vast moet houden omdat de versnelling er anders uit schiet. Helaas helaas. Einde van de pret voor mij. Toch is de wagen mij zeer goed bevallen en kan ik hem iedereen aanraden die voor relatief weinig geld een leuke sportieve auto wil.

7,5