Toyota Carina II 1.6 XLi (1991) #2

Toyota Carina II 1.6 XLi (1991)

UitvoeringCarina II 1.6 XLi
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf2023

Spannende rit naar garage

De aller eerste rit. Die was naar de autogarage waar ik zelf ook werk. Ik vond dit zo’n spannende rit aangezien de distributieriem er al sinds 2003 op zat. Nou blijft het een toyota en had de riem waarschijnlijk nog wel langer volgehouden. Was het toch even spannend.

Genieten van de auto

De auto heb ik geërfd van mijn opa. Mijn opa heeft die destijds in 1991 gloednieuw bij de toyota dealer Ulestraten gekocht. Afgelopen april is hij helaas gestorven waarnaar ik na de auto heb mogen erven.

Nadat ik de distributie riem na 20 jaar heb vervangen was het 1,6 liter motortje weer blij. Nu is het mijn dagelijks vervoer. Ik ben van plan om de auto nog verder op te knappen. Tot dus ver heb ik wat klein oppervlakte roest aangepakt. En helaas een aantal weken geleden een grotere roestplek gevonden in de wielkuip RA die helaas doorgerot was. Dat heb ik professioneel laten lassen en snel met bitumen underbody coating aangepakt. De auto heeft bij mijn opa zn hele leven in de garage gestaan. Waarbij het nu makkelijk onderhoud is omdat niet alles verroest is. Tot nu toe heb ik alleen nog het probleem dat hij met de koude start een beetje trilt. Ik ga dit binnekort nog nakijken.

Wat betreft de rij ervaring met de auto is het echt een geweldige dagelijkse auto en vakantievervoer. Hij heeft redelijk zachte vering en combinatie met de zachte stoelen is het echt net een luxe auto. Het motortje heeft genoeg vermogen (100pk) voor een eerste auto. Dit heeft er dus ook voor een boete gezorgd in duitsland.

Wat betreft de toekomst. Ik wil nog een mooi setje lichtmetalen velgen erop leggen. Helaas heb ik tot dus ver nog niks gevonden omdat ik een moeilijke smaak heb. Dus tips zijn welkom. Binnenkort krijgt hij nog groot onderhoud.

9,5