Toyota Camry 3.0i 24v Linea Sol (2004)

Toyota Camry
Toyota CamryToyota CamryToyota CamryToyota CamryToyota CamryToyota CamryToyota Camry - interieur

UitvoeringCamry 3.0i 24v Linea Sol
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2009

Feest

Donderdag 2 oktober de auto kunnen afhalen bij de garage, na het nodige papierwerk kon ik op pad. Het was een feest. De auto is werkelijk geweldig om in te rijden en vergeleken met de Avensis van een totaal ander niveau. Terwijl ik toch 5 jaar lang zonder problemen met veel pleizier in mijn Avensis heb gereden.

Belangrijkste reden van de aanschaf van de Camry was de onderhoudsbeurt van de Avensis. Die moest 2.200 euro kosten en vond dat teveel voor een auto van 10 jaar oud met 210.000 op de teller. Had bovendien aardig wat van de verzekering teruggekregen vanwege de hagelbui in mei. Dus op zoek naar een andere auto.

Gevonden dus in de Camry. Net terug van een weekend Duitsland en heb dus direct kunnen voelen hoe de auto in diverse omstandigheden zich op de weg gedraagt.

Nou, in alle opzichten meer dan voldoende! Ook met 200km prima, had alleen wel verwacht dat het nog stabieler aan zou voelen. Had af en toe het idee dat de auto niet helemaal fijn op de weg lag en erg gevoelig met het sturen is. Dus heb die snelheid maar teruggebracht naar 170 op de cruise control..feest.

De geluiden zijn allen minimaal. Het leer maakte relatief veel geluid door de koelbox op de achterbank. Verder overheerste bij hoge snelheden het geluid van de banden. De motor was erg stil tot mijn genoegen.

Alles werkt perfect aan de auto. De automatische verlichting heeft een reactie snelheid van 1/2 seconden. Soms ging die aan als ik onder een viaduct doorreed en een andere keer pas na 2 seconden als we in tunnel inreden. Wat ik eigenlijk te traag vond gezien de reactie op een viaduct. Dit zou te maken kunnen hebben met de verlichting van de tunnel. Wel vreemd.

De automatische ruitenwisser heeft (helaas) zijn werk goed kunnen doen. Op de auto stand heeft ie bij de eerste keer een zetje nodig, misschien was ik te ongeduldig... Na het zetje niets meer hoeven doen met de ruitenwisser. Erg fijn, niet meer draaien aan die knoppen. Het gaat allemaal vanzelf.

De parkeersensor is erg fijn als je zo'n groot voertuig moet inparkeren. Probleem is ... vind maar een plekje waar die inpast.

Het verbruik was zoals verwacht. Hij lust wel een slokje. 11 op 100 km, dat zou beter moeten kunnen.

Al met al ben ik tot op dit moment erg blij met de auto. Nu nog een setje winterbanden scoren en ik kan de winter door.