Toyota Aygo 1.0 12v VVT-i Comfort (2010)
Uitvoering | Aygo 1.0 12v VVT-i Comfort |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Lekker goedkoop rijden
Ik had nooit gedacht dat wij in staat zouden zijn op onze leeftijd al een nieuwe auto te betalen, maar dat was met de Aygo ineens toch mogelijk! In januari werd hij dan geleverd en we zijn er direct lekker veel mee gaan rijden. Een soort vuurdoop, zeg maar. Daar is hij met vlag en wimpel doorheen gekomen. Een heerlijk comfortabel autootje, veel pit in de stad, maar ook kalm op de snelweg en een verbruik van bijna 1 op 20 (gemiddeld 1:19,6 tot nu toe).
Wel hebben we direct ook wat problemen gehad. Een van die problemen is dat hij ophoudt met tanken voordat hij vol is. Je moet dan nog een paar keer doordrukken om hem vol te krijgen, Een oplossing is de tankhendel schuin te houden en hem er niet helemaal in te steken, dan gaat het goed. De dealer had nog geen oplossing. Ook maken de remschijven voor een schurend geluid. De dealer heeft de schijven schoongemaakt en toen was het probleem een paar dagen weg, maar het is wel teruggekomen. Ik neem aan dat we binnenkort een oproep krijgen voor het gaspedaal, dus dan hoop ik dat dat ook meteen opgelost wordt.
Over de dealer (De Blaak, Rotterdam) niets dan lof trouwens! Met de proefrit hebben we al een uitgebreid verhaal gekregen en een weloverwogen keuze kunnen maken (dat was bij Citroen en Peugeot wel anders), maar bij de aflevering werd netjes de tijd voor ons genomen en ook bij vragen en problemen wordt er echt naar je geluisterd en overlegd wat de beste oplossing zou kunnen zijn. Je hoort wel eens dat er bij de instapmodellen wat gehaast doorheen gewerkt wordt, maar daar was hier allerminst sprake van!
De auto heeft een leuk interieur. Geen fratsen, maar ook zeker niet alledaags. Hij rijdt prettig, maar is op de snelweg niet altijd zo stabiel als ik gewend ben van andere auto's. De claxon beslaat een groot deel van het stuur en is gemakkelijk in te drukken, wat er nog wel eens voor zorgt dat ik bij het inparkeren per ongeluk de claxon indruk. Ach ja, dan doet m'n vriendin de deur tenminste open als ik thuiskom ;)
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten5
PRIVATE LEASE Toyota Aygo

Uitgelicht aanbod

Toyota Aygo 1.0 12V VVT-i Access (2009)

Vergelijkende Test: Toyota Aygo - Nissan Pixo

Toyota komt met nieuwe middelgrote pick-up

Het benzineverbruik van de Toyota Aygo in de praktijk

Toyota Corolla Touring Sports – Back to Basics