Toyota Aygo 1.0 12v VVT-i Comfort (2010)

Uitvoering | Aygo 1.0 12v VVT-i Comfort |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Aygo Comfort
Van een BMW naar een Aygo. Het is een grote overgang. Aan de andere kant, je hebt niet het idee met een kleine auto op pad te zijn. De Toyota is vrij ruim van binnen. Ik kan er met mijn 185CM goed in zitten. Het comfort van de stoelen is redelijk, de zittingen zijn wat kort. De zijdelingse steun is eveneens gering maar met een armsteuntje erin (boteq) zit je best aardig. Over de bagageruimte moet je niet teveel verwachten, maar met de achterbank naar beneden geklapt kan je toch nog wel behoorlijk wat meenemen.
Mijn auto is voorzien van Airco, sportpakket, TMS stuurtje, klepje voor handschoenenkastje, LM velgen, Alles in kleur meegespoten etc. Tevens is mijn auto een 3 deurs ipv een 5 deurs. Voordelen hiervan zijn grotere deuren wat instappen vergemakkelijkt, de deuren sluiten netter kwa geluid ipv blikkerig, mooier uiterlijk.
Uiterst irritant zijn de stoelen die in een onmogelijk stand terugkeren wanneer iemand op de achterbank plaats neemt. Je moet het altijd even opnieuw instellen.
De Aygo heeft tot op heden geen problemen gegeven. één keer is er een nieuwe voorruit ingekomen vanwege een steen op de snelweg. Lekkage problemen hebben zich bij mijn auto nog niet voorgedaan. De Aygo stuurt vrij licht en is dat zelf ook. Daardoor ben je met een beetje wind snel aan het corrigeren op de snelweg.
Gemiddeld haal ik ongeveer 525 km op een tank. Ik heb een vrij stevige rechtervoet, dus je zal er ongetwijfeld nog zuiniger mee kunnen rijden. Tot een km of 120 gaat het redelijk vlot, daarna is de gang er wel een beetje uit. Je moet vrij snel terug schakelen bij inhalen.
Conclusie
Fijne auto en prima voor woon werk verkeer. Vind je autorijden echt leuk zou ik zeggen kijk even verder want kwa rijplezier schiet het soms wel een beetje te kort. Wil je probleemloos van A naar B en weinig betalen? Dan heb je aan de Aygo een goede auto..