Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease Pro (2013)

Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease Pro (2013)

UitvoeringAuris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease Pro
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

The story tot nu toe.....

Hallo AW lezers,

ik rijd sinds oktober 2013 de Auris 1.8 Hybrid Lease PRO in de kleur parelmoer wit. Ben nog steeds erg tevreden. Hieronder de story tot nu toe....

Autokeuze:
Vanuit mijn werkgever mocht ik een leaseauto kiezen op benzine. Franse auto's heb ik niks mee dus die vielen gelijk af. Wensen: lage bijtelling, benzine, zoveel mogelijk opties en ruimte. Helaas zijn de plug-ins zijn vanuit de werkgever niet toegestaan. Laagste bijtelling is dan 14%, dan heb je met benzine weinig keus. Uiteraard georiënteerd op een aantal auto's, oa: Skoda Octavia,VW golf station, VW Jetta Hybrid, Auris TS Hybrid. De Skoda viel gelijk af, na een proefrit vond ik de raamzijde vanaf bestuurderskant veel ruis hebben tijdens het rijden. De VW Jetta ook niet: proefauto met amper 2400 km deed de airco het niet bij 30 graden ( wat een afbreuk), bepaalde arrogantie bij de VW dealer, geen tijd voor de klant maken en hebben, klant niet terugbellen dus m.a.w. geen interesse in de klant. Maar ja qua functionaliteit viel de Jetta Hybrid ook af: de lelijke accubult achterin wat behoorlijk ruimte opslokt. Wel een lichtpuntje is de combi power 1.4 TSI icm DSG, geweldig. Aan de andere kant moet je bij VW flink in de buidel tasten voor opties. De VW Golf station is ook te duur en is er ook niet in 14%. Dan blijft de Auris TS over. Deze auto vond ik qua vormgeving een zeer mooie en strakke auto, vooral de combi parelmoer wit icm zwarte Skyview panorama dak en privacy glas achter. Voor de proefrit ben ik terecht gekomen bij Toyota Wagenmaker in Apeldoorn. Wat een verschil qua klantbehandeling Toyota t.o.v. VW, petje af voor Paco! Hij heeft de tijd ervoor genomen, ondanks de drukte.
Ten tijde dat ik bij de dealer kwam was de TS er nog niet, dus de proefrit in een normale auris gedaan. Moet zeggen dat ik overbluft was inzake het interieur, de luxe, rust en rijgedrag. Over de CVT had ik een vooroordeel, mn over negatieve recensies van Roy, maar tis echt meegevallen. Bij power aanspreken lijkt ie veel geluid te ontwikkelen, maar dit heeft bijna elke auto. Sterker nog ik wil alleen maar automaat rijden vanwege de comfort, gemak en zuinigheid.

Definitieve beslissing:
Om de definitieve beslissing te nemen ben ik speciaal naar Louwman & Parqui in Raamsdonksveer gereden om de Auris TS in levende lijve te zien. Hierna is de beslissing op de Auris TS 1.8 Hybrid gevallen. Bij de dealer hebben we de extra's nog doorgenomen: trekhaak, zwart leer met alcantara en witte stiksels, incar entertainment systeem en laadvloerbescherming. In oktober 2013 is de Auris TS afgeleverd met 6 km.

Prestaties:
voor mij ruim voldoende. Is uiteraard geen strepentrekker maar gaat goed mee met het verkeer. Heb hem zelf standaard op de Eco stand staan, af en toe bij stoplichten in de Power mode. De Power mode voel je en merk je echt, de benzinemotor en elektromotor werken beiden tegelijk. Inhaalacties geen probleem voldoende power aan boord. In Duitsland haalt ie met gemak 196 op de teller.

Beleving afgelopen 30.000 km:
nog steeds rijd ie zoals ie in het begin ook reed, gemiddeld 1 op 19/20, goed zicht met meesturende xenon, strakke wegligging met 17" op Dunlop Fast Response banden, navigatie erg goed/reageert goed op stem, parelmoer wit betekent vaker wassen, keyless go ideaal met de sleutel in de broekzak, automatisch inparkeren met IPA (van de 40x maar 1x mislukt), tijdens parkeren autom. inklapbare buitenspiegels, praktische hendels om achterbank makkelijk om te klappen, remmen doet ie uitstekend, veel gebruik maken van de cruise control, erg comfortabel, stil aan boord. En als laatste de geweldige JBL soundsysteem, wat een mooi geluid met volle bas.

Onderhoudsbeurt:
In de tussentijd een kleine beurt bij de 15.000 km gehad, geen enkel probleem of mankement, petje af voor Toyota. Heb een grote beurt bij de 30000km staan, houd jullie op de hoogte.

Kritisch:
Is alles zo perfect? Nee, de afwerking van het interieur had wel beter gekund, deze heeft een mindere afwerking en voelt iets te basic aan. Na 29661 km heeft de mat aan de bestuurderskant reeds slijtage. Soms als ik een bocht neem dan komt er een korte koude luchtstroom naar binnen.

9,5