Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease NL (2014)

Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease NL (2014)

UitvoeringAuris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease NL
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Na 3 jaar rijden...

Inmiddels rij ik alweer 3 jaar rond in deze auto, nadat ik hiervoor een Honda Civic Hybrid en een Audi A3 1.4 TFSI reed.

Na 3 jaar rijden kan ik niet anders concluderen dat de auto voor mij uitstekend bevalt! De auto is enorm betrouwbaar gebleken (iets waar mijn A3 nog nooit van gehoord had) en ook het verbruik vind ik netjes. De (onrealistische) fabrieksopgave heb ik nog nooit gehaald, maar 1/20 is zeker mogelijk met een normale rijstijl (ook op de snelweg).

Ik vind het belangrijk dat ik goed zit in een auto. Ergonomisch is er nog wel het één en ander op te merken aan deze auto, maar de stoelen zelf zitten voor mij als gegoten!

De afwerking van het interieur is redelijk, maar haalt niet het Duitse niveau. Een veel gehoorde opmerking bij CVT automaten is het "loeien" van de motor, maar ik moet toegeven dat ik dit na 2 auto's (deze auto en de Civic Hybrid) gewend ben, sterker nog het schakalen bij andere auto's ervaar ik tegenwoordig bijna als hinderdelijk en ongebruikelijk :)

Onderaan de streep is dit voor mij een perfecte auto. De auto doet het altijd, is zuinig en brengt mij veilig van A naar B en zit voor mij uitstekend. Spannend is deze auto niet, maar een trouwe metgezel is hij zeker!

beleving na ruim 3 jaar rijden

Inmiddels rij ik al 3 jaar in deze auto. Hoewel ik zelf nooit een Toyota liefhebber ben geweest moet ik eerlijk toegeven dat deze auto mijn hart gestolen heeft. Niet omdat hij zo sportief rijdt, er zo strak uitziet, maar de techniek en de duurzaamheid doet aan als een tank.

Voor het eerst in 14 jaar rijden kom niet niet meer tussentijds bij een dealer voor storingen en problemen, wat een verademing!

De auto is betrouwbaar, rijdt zuinig (1 op 20), zit fantastisch (de stoelen zitten als gegoten), en de auto heeft ruimte ten over.

Als ik nu opnieuw een auto moet uitzoeken denk ik dat blindelings weer een (nieuwe) Auris zou kiezen, ondanks dat ik als autoliefhebber natuurlijk ook wel een voorkeur heb voor flitsende auto's... De liefde voor deze auto is echt gaan groeien.

het einde

Na ruim 5 jaar te hebben gereden in deze auto is het tijdperk voorbij, hij is weer ingeleverd bij de leasemaatschappij.

Na 5 jaar rijden zijn de volgende punten mij opgevallen:

-Extreem betrouwbaar, in de 5 jaar tijd heeft hij mij nooit in de steek gelaten. Alle bezoeken aan de dealer waren puur voor onderhoud, waarbij ik nooit een op of aanmerking had, omdat er iets niet werkte.

-Zeer comfortabel. Niks is zo persoonlijk als een stoel, maar deze stoel zat voor mij al gegoten. De steun aan mij lang(ere) onderbenen was perfect net als de zijdelingssteun.

-Het verbruik. Zelfs bij pittig doorrijden was een verbruik van 1.17 moeiteloos haalbaar (inclusief lange snelwegritten). Bij een normale rijstijl (dus niet puur eco) lag het gemiddelde gebruik op 1.20.

Ik ga deze auto missen, iets wat ik niet verwacht had toen ik deze auto ooit ophaalde. De "liefde" voor deze auto is echt gegroeid. Van geen Toyota fan, naar een echte fan. De betrouwbaarheid vond ik zo ongekend. De auto was nooit spannend, maar was wel een perfecte rij partner. De hybride aandrijflijn is zo soepel, dat ga ik in mijn volgende auto echt missen.

9,5