Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease (2013)

Toyota Auris Touring Sports
Toyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring SportsToyota Auris Touring Sports

UitvoeringAuris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2014

wat een heerlijke wagen

Een maand geleden een demomodel auris touring sport hybride gekocht met 9000 km op de teller voor een redelijke prijs.

Wat een genot.
Het lijkt een beetje overdreven. Het ligt er uiteraard helemaal aan wat je gewend bent.
Vooral het gebruik vind ik verbazend. Begonnen met een verbruik over 600 km van 19+ km per liter, daarna 700 km met 20+ km per liter en vandaag over 600 km 1 op 22. Ik zeg niet verkeerd. En ik denk dat het met weinig moeite nog wel beter kan.

'Electrisch surfen'
Ik rij nu voor het eerst een hybride auto, het is echt ideaal. Je hebt echt het idee dat je het verbruik behoorlijk kan beinvloeden met weinig moeite.
Je moet wel een beetje met gevoel rijden.
Ik noem het 'surfen'. Je rijdt bijvoorbeeld 80 km per uur op een B wegen je weet dat je niet harder hoeft en de weg loopt iets af. Dan laat je het gas even los. Het lampje EV gaat aan en als je de snelheid onder de 72 km houdt blijf je een behoorlijke tijd electrisch rijden. Totdat je te veel snelheid kwijt raakt en je weer gas moet geven dan gaat de motor weer aan. Maar nogmaals dat moet je leuk vinden. En ik vind het leuk...vooral bij de pomp. Je lacht toch iedereen uit met 1 op 22 met een 1.8 liter motor en 1300kg stationwagon.

9,5