Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease (2013)

Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease (2013)

UitvoeringAuris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Auris TS Hybrid Lease Pro CVT

• 800 km

Of dit de juiste plek is om een dealer in het zonnetje te zetten, dat weet ik niet. Hulde voor ATS Nieuwegein!! Eerlijke, meedenkende verkoopteam! Kunnen veel dealers wat van leren.

De eerste km's zitten erop. Als optie is de auto uitgerust met 18" wielen, volledig 'Create your own' Nappaleer geperforeerd, kleur zwart met blauwe stiksels. Voor de kids mag tegenwoordig Car Entertainment niet ontbreken. Voor de gezelligheid is voetruimteverlichting aan de optielijst toegevoegd.

Tijdelijk heb ik in een Prius CVT gereden. Die Prius zou eigenlijk nooit vergeleken mogen worden met de Auris TS. Op alle fronten is deze auto echt waanzinnig goed. Comfort, wegligging (evengoed met 18"), remmen is enorm goed. Ik begrijp zelf niet zo goed waar de 'autojournalisten' hun negatieve meningen op baseren. Ze moeten wat te zeuren hebben..

De auto is opvallend stil bij hogere snelheden, ook vergeleken met de Superb diesel die ik had. Het geluid van het JBL-systeem klinkt prettig in de oren. Ik kan nog wel een tijdje doorgaan met al het positieve aan deze auto.

Het enige minpuntje is, dat het automatisch grootlicht-functionaliteit niet altijd goed werkt. Het duurt soms te lang voordat het grootlicht wordt gedimd, met als gevolg dat het tegenmoetkomend verkeer gaat seinen. Dat heb ik uitgeschakeld.

Wat verbruik betreft, ik rij gewoon de afstanden en als de tank leeg is, ga ik tanken. Het verbruik van een auto interesseert me weinig. Niet arrogant bedoeld,aangezien het een bedrijfsauto is, is de bijtelling voor mij belangrijker dan het verbruik.

Inmiddels 1800 km op de teller staan. Een collega van mij is ook besmet met het Auris TS virus. Alleen is de Hybrid Lease Pro niet meer leverbaar. Eigenlijk maar 1 opmerking. Bij het filerijden of afremmen tot stilstand (voor bv. inparkeren) schiet de volume van de radio omhoog. Bij filerijden is dat heel vervelend, maar dit zou opgelost kunnen worden door het snelheidsafhankelijke volumeregeling uit te schakelen..

10,0