Toyota Auris 1.6 VVT-i Aspiration (2011)
| Uitvoering | Auris 1.6 VVT-i Aspiration |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2011 |
| Jaar van aanschaf | 2011 |
| KM-stand bij aanschaf | 7 km |
| KM-stand laatst | 17.000 km |
onopvallend goed
Na de Impreza is deze Auris eigenlijk een verademing. Hij rammelt namelijk helemaal niet! Hij is echt erg degelijk en netjes afgewerkt en doet onopvallend zijn werk.
We gebruiken de Auris als caravantrekker, en ik was verbaasd over het gemak waarmee de Auris onze caravan trekt. De Valvematic motor is echt een juweeltje. Hij loopt heel mooi rustig, en kan zowel lage als hoge toeren met gemak aan. Als je een keer flink doortrekt verrast hij door er echt serieus de sokken in te zetten. Maar de hoge toeren heb je zelfs met de caravan erachter niet echt nodig om vlot met het verkeer mee te rijden. De 6 bak schakelt voortreffelijk, maar de koppeling vind ik vrij gevoelloos. Als bonus blijkt hij in de praktijk vrij zuinig. Solo rijdt hij vrij gemakkelijk 1 op 14.
De kofferbak is ruim en praktisch. Vooral de hoogte (tot de hoedenplank) valt positief op. De auto zit sowieso vol praktische details t.o.v. de Impreza. Een USB iPod aansluiting in het tweede dashboardkastje, stuurbediening ( op een heerlijk dik stuurtje) voor die iPod bij de standaard audio, een middenarmsteun die hoog genoeg is om ook echt je arm op te kunnen leggen, een vlakke vloer voor de achterpassagiers (geen bult in het midden), hoge instap en veel handige opbergvakken.
Mindere kanten van de Auris vinden wij de voorstoelen, op de een of andere manier krijgen we voorin pijnlijke heupen op een lange afstand. Typisch, want ze lijken de eerste uren prima te zitten. Zowel in de Impreza, als ook in onze eerder Daihatsu Materia had ik daar geen last van.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Toyota Auris 1.6 Aspiration Origineel Nederlands NAP trekhaak
- 2011

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Aspiration AUTOMAAT *CLIMA*CRUISE*ELEKTR. PAKKET*LM. VELGEN*
- 2011

Toyota Auris 1.8 Full Hybrid Executive | Parkeersensoren | Climate-Control | Navigatie |

Deze (plug-in) hybride ex-bijtellingsknallers koop je voor 10.000 euro

Toyota Auris (2010) - Mazda 3 (2011) - Occasion Test

Toyota Auris Hybrid (2012) vs Mitsubishi Lancer (2014) - Occasion Test

Test: Opel Ampera – Nissan Leaf – Peugeot 308 1.6 e-HDi – Toyota Auris 1.8 Full Hybrid