Tesla Model Y Performance AWD (2025) #2

| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 15 km |
| KM-stand laatst | 200 km |
Model Y Performance Juniper
De eerste kilometers met de MYP in Ultra Red zitten er op.
Ophalen in Tilburg:
3 dagen voor de definitieve levering kreeg ik bericht dat ik een afspraak kon inplannen om op te halen. Ik had de auto 4 weken geleden besteld; dus dat was lekker snel.
Rondje gelopen rond de auto; wat een schitterende kleur!
Daarna gekeken; helaas bleken er op twee velgen schade te zijn (bij 15 km op de teller).
Dat kon helaas iet direct opgelost worden en moet dus een vervolg op komen; teleurstellend dus...helaas.
Het verdere proces is super makkelijk en gaat vanzelf; aanmelden en overzetten van rijdesprofiel etc gaat automatisch, heerlijk :-).
Na de eerste 100 km vallen direct een aantal zaken op:
De sportstoelen zitten heerlijk en de zitverlenging (waar ik sinds mijn laatste BMW al naar uit kijk) is prima. Het hele interieur lijkt kwalitatief ook van een hoger niveau.
De auto is een stuk stiller dan de vorige MYP uit 2022.
Daarnaast is deze ook een comfortabeler afgeveerd (heb deze op de comfortstand staan).
Er zit nu standaard een irritant piepje in als je de max toegestane snelheid overschrijdt, maar dat gaat er na het installeren van de Enhance Auto spulletjes wel vanaf.
De rest van de review volgt zodra er weer wat meer KM op staan.
Zie mijn vorige review over het vorige model Y Performance.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Test: de Tesla Model Y Standard rijdt eigenlijk als de 'oude' Model Y

Test: Tesla Model Y Performance - Betaalbare supersonische SUV, maar Standard Range is al snel zat

Kan elektrische Ford Capri met Volkswagen-techniek de Tesla Model Y aan? - Dubbeltest

Tesla levert Model Y zonder bestuurder bij klant aan huis