Suzuki Wagon R+ 1.3 GL (2001)
Uitvoering | Wagon R+ 1.3 GL |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Motorisch vind ik de Suzuki 1.3 uitstekend, hij is lekker fel en ook op de snelweg staat hij z’n “mannetje”. Het brandstofverbruik is 1 op 14 als je een beetje netjes rijdt, maar bij een pittige rijstijl is 1 op 11 ook makkelijk haalbaar. Wat ik echt een negatief punt vind is zijn wegligging. De (starre) achteras is nogal in beweging en samen met de te sterke elektrische stuurbekrachtiging levert dit een onzeker weggedrag op. Regelmatig moet je op de snelweg stuurcorrecties uitvoeren. Het vreemde is dat de auto bij 140 a 150 km p/u beter op de weg ligt dan bij 120 km p/u. Toch zal mijn volgende auto geen Suzuki meer zijn. In het vervolg zal ik mij niet meer laten verleiden door een omvangrijke standaarduitrusting, maar meer letten op een goed weggedrag. Mijn vorige auto (Seat Arosa 1.4) was dan wel klein en karig van uitrusting, maar hij reed echt stukken comfortabeler m.b.t. vering en weggedrag. Ik heb inmiddels mijn Suzuki Wagon R+ weer ingeruild bij mijn Suzuki Dealer die mij een prima voorstel deed. Ik rijd nu in een nieuwe Suzuki Swift 1.3 special en deze bevalt me prima. In My Review heb ik een nieuw verslag van deze Swift gemaakt.
Er zijn geen problemen geweest.