Suzuki Vitara Cabrio JX (1997)
Uitvoering | Vitara Cabrio JX |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ik had voor mijn werk een degelijkere auto nodig. Ik wilde al heel lang een kleine tereinwagen en het is een Vitara 1.6 jx cabrio uit 1997 geworden.Na enige tijd zoeken vond ik hem bij een Suzuki dealer men 6 maanden garantie.
Ik rij tussen de 20 en 60 km per dag voor woonwerkverkeer en het rijcomfort valt veel mee, hij is wat stoterig en wiebelig maar dat went. Hij komt goed mee met het verkeer en heeft best een pittige acceleratie.
Over het verbruik lees ik veel negatieve verhalen, maar met normaal rijden ( geen tereinritten ) haal ik toch vrij makkelijk 1 op 11 met een uitschieter van 1 op 11,9. en dan rij ik echt niet als een slak. Wel moet ik erbij zeggen dat mijn vitara geheel standdaard is, dus geen dikke wielen enz..
Het grootste voordeel en meteen het grootste nadeel is wel het dak. Bij goed weer kun je het lekker open gooien, maar bij harde wind tegen op de grote weg heb je bijna oordopjes nodig.
Omdat het een (Belgische ) JX is is het interieur wel kaal, maar wat er niet opzit kan niet kapot. De kinderen kunnen goed achterin zitten, er is veel been- en hoofdruimte, al moeten ze wel even klimmen om er te komen.
De bagageruimte is wel heel erg klein, maar de stoelen achterin zijn zo opgeklapt en ik hoef alleen bagage ( gereedschap) mee te nemen naar werk en dan zijn de kinderen er niet bij.
Er zitten nu brede banden op. Dit is wel even wennen met spoorvorming. Voor het verbruik maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Net distributie riem vervangen en 105000 beurt gedaan. Verder alles ok.
Weerstand kachel ventilator defect
Roest frame achterbumper waar mistlampen vast zitten
Nog een paar kleine dingen
PRIVATE LEASE Suzuki Vitara