Suzuki SX4 1.6 Exclusive (2007)
Uitvoering | SX4 1.6 Exclusive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Als leaseauto voor het toenmalige actiemodel de Shogun gekozen.
Lekker compleet, iets hoger op de wielen, al met al een lekker bakkie om te zien.
Omdat ik onder de 40.000 kilometer (!) blijf diende de keuze, van de leasemaatschappij, een benzine uitvoering te zijn.
Het door de fabriek aangegeven verbruik van 1 op 14 gemiddeld is nauwelijks realiseerbaar.
Ik rijd voornamelijk snelwegkilometers en haal net 1 op 12.5
De motor draait dan ook 3500 toeren in vijfde versnelleing bij 120km/H.
Desondanks blijven de rijgeluiden keruig binnen de perken, een goede geluidsisolatie dus. Ik zit er met 1.90mtr heerlijk in en met de armsteun als accesoire is het net een fauteuil. Achterin ook meer dan voldoende ruimte, reizen met vieren is geen probleem.
Alleen de kofferruimte valt iets tegen.
Een vrij hoge tildrempel en de inhoud is redelijk. De wekelijkse boodschappen passen er makkelijk in hoor, maar met de bank neer en opgeklapt blijft de bagageruimte beduidend kleiner dan in mijn oude Tipo.
De prestaties zijn voldoende, hoewel geen strepentrekker kan ik ruim voldoende mee in het verkeer. Ik vind het jammer dat in de spaarzame tests van Autoweek met dit model de recensies slecht waren, het blijft natuurlijk een subjectieve kijk, maar voor mij is het een geweldige (ondergewaardeerde) auto, met een hoge instap, ruim voldoende luxe, een kek uiterlijk, prima comfort en rijeigenschappen.
Minpuntjes: aflegruimte in interieur beperkt. Bekerhouders van dermate groot formaat dat zelfs een grote cola er niet stevig in staat. Opgegeven gemiddeld verbuik niet haalbaar.
Bij aflevering stond het stuur iets scheef, is direct door Suzuki verholpen.
Voor de rest al bijna 10.000 kilometer probleemvrij.