Suzuki Swift 1.3 GTi (1989)

UitvoeringSwift 1.3 GTi
Bouwjaar1989
Jaar van aanschaf2001

Mijn eerste indruk was dat dit miniscuul autootje erg rap is. Van binnen zit hij ruimer dan dat je aan de buitenkant zou denken. Dat is ook vrij logisch, want als je de ruimte van de achterbank en de kofferbak bekijkt, zie je dat daar stevig bezuinigd is in de ruimte om voorin redelijk royaal te kunnen zitten.
Als je rond de 80km/u rijdt en je wilt even doortrekken, dan kan dat goed in de 4e versnelling hoewel het motortje er in de 3 er ook geen probleem mee zou hebben. In de 5 wordt hij echt traag. Rijdt je 130 dan zit het er niet meer in om nog even lekker door te trekken.
Voor mij hadden ze al die knoppen in het dashbord voor het licht en de ruitenwisser weg mogen laten, en gewoon moeten laten waar ze ’horen’.
Verder is het autootje een echt gebruikersvriendelijke auto. Hij is klein dus handig om te parkeren, maar heeft toch een sportief karakter. Het is echter eerder een raket dan een snelheidsmonster.

Ikzelf heb hem nu in 2002 een klein jaar.
Ik heb alleen de accu moeten vervangen voor een nieuwe.
Over de history is bekend dat de motor bij de 100.000km een revisie heeft gehad. Die loopt dan ook als een naaimachientje.
Voor mij beschouw ik deze auto tot nu toe als een onderhouds vriendelijke auto.

7,5

PRIVATE LEASE Suzuki Swift