| Uitvoering | S-Cross 1.4 Boosterjet Smart Hybrid Select |
| Jaar van aanschaf | 2024 |
| KM-stand bij aanschaf | 20.300 km |
| KM-stand laatst | 39.500 km |
prima auto tot nu toe
We rijden nu 1,5 jaar met deze auto en het valt me nog steeds op hoe zuinig deze is, vooral bij snelwegritten waarbij de snelheid niet boven de 100km komt. regelmatig haal ik een verbruik van boven de 1:18 met als uitschieter 1:20,5 bij een lange rit. prestaties zijn boven verwachting. zelf met 4 personen en volgeladen rijdt de auto nog comfortabel, mede doordat ik hulpveren heb laten monteren want achtervering is erg week .
Positief:
- motor, krachtig
- ruimte
- overzicht
- verbruik
- garage (staan altijd klaar wanneer ik vragen heb)
Minder positief:
- Windgeruis bij hogere snelheden (deuren zijn al een opnieuw gesteld waardoor dit wat verbeterd is)
- piepjes en kraakjes van het plastic, resonanties in dashboard tijdens accelereren . (is al iets aan gedaan, maar kwam weer terug)
- Radio valt af en toe uit en DAB+ ook niet erg sterk, bij FM beter alleen dan mindere geluidskwaliteit (software update gedaan, maar komt nog af en toe voor)
- Jammer dat de auto geen draadloze Android auto heeft.
Binnenkort gaat de auto voor zijn eerste APK en onderhoudsbeurt en word er gekeken naar de achter veren want die kraken af en toe bij wegrijden.
Kosten tot nu toe:
2024: 4 vier seizoenbanden EUR629