Suzuki Ignis 1.2 Smart Hybrid Stijl Intro (2017)

Suzuki Ignis
Suzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki IgnisSuzuki Ignis

UitvoeringIgnis 1.2 Smart Hybrid Stijl Intro
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017

Praktische auto met leuk uiterlijk

• 100 km

Midden December heb ik een Ignis besteld. Vrijdag kon ik mijn nieuwe rood-zwarte Ignis opgehalen bij de dealer. Hoewel ik nog niet veel gereden heb wilde ik toch mijn eerste indrukken delen.

De auto is geleverd maar sommige opties (spoiler, camera, dakrailhouder voor fietsendrager, middenarmsteun) worden nageleverd. Mijn DAB+ optie is wel geinstalleerd maar doet het nog niet helemaal zoals het hoort. Ik verwacht zeker nog enige software updates. Alle naleveringen worden veroorzaakt door het feit dat de opties nog niet leverbaar zijn. Er is wel een prijslijst voor opties maar nog geen catalogus.

Maar dat alles kan mijn grijns als ik met dit kekke karretje rijd niet onderdrukken. De smart hybrid geeft net een beetje meer pit als je gas geeft, de auto is stil en comfortable, de auto is prettig hoog en het zicht in de binnenspiegel beter dan wat ik uit mijn andere kleine autos's ken.

De auto is erg licht en is erg zacht afgeveerd, toch gaat de auto soepel over de lage drempels op 60 wegen in de omgeving van het dorp waar ik woon.

De LED koplampen zijn helder, de auto schakelt en stuurt fijn en de ritjes over de snelweg gaven me bij 120 km/uur zeker geen onveilig gevoel. Ik rij een kleine auto omdat ik vooral in de buurt rijd en de Ignis is een echte fijne stadsauto. Vanwege de hoogte is het in stormachtig weer zoals op zaterdag een beetje windgevoelig op de open vlakte buiten het dorp of de stad.

Het opstarten van het entertainment systeem is traag en ik moet nog zeker een paar keer terug naar de garage om een paar dingen te vragen. Moet nog altijd wifi instellen en snap niet waarom de DAB+ niet altiijd consequent werkt.

Mijn auto is uitgerust met een lane-departure waarschuwingssysteem. Dit gaat ook af bij moderne normale invoegstroken. Weet nog niet hoe dat komt maar ik hoop dat ze er wat op vinden. Het "slingeralarm" werkt goed. Het automatisch remmen heb ik nog niet getest.

De andere vier geleverde Ignis-sen bij mijn dealer waren allemaal wit. Ik ben blij verrast dat mijn auto in rood met een zwart dak net even wat anders is. Het staat de auto goed. Volgende week plaats ik wat fotos om een en ander te laten zien. Ik besef dat 100 km nog niet veel is maar zag dat er nog geen review op deze site stond en wilde toch potentiele kopers iets laten ervaren.

Ik ben tot nu toe een tevreden Suzuki Ignis rijder.