Suzuki Alto 1.1 GX (2005)

Uitvoering | Alto 1.1 GX |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
In eind november 2007 hebben we mijn huidige \\\'Soes\\\' gekocht.
Voordat we deze kochten hadden we al 2 andere Suzuki Altos gehad. Een ouder model en een model uit ergens 2000.
Die uit 2000 is helaas verongelukt. Die is op zijn zij in een vrij diepe sloot beland. Alle kanten van de auto waren beschadigd en zodoende werd de auto total loss verklaard. (wij, 2 personen, zijn er heelhuids uit gekomen)
Zonder auto had ik een extra reistijd van een uur en dus gelijk de huidige Alto (bj. 2005) gekocht. Een simpele uitvoering, geen toerenteller meer, geen stuurbekrachting meer, geen elektr. en gewoon met het sleuteltje alle deurtjes open doen. Nu, bijna een jaar verder heb ik er al 20.000 bijgezet op de kilometerteller. Het autootje brengt me overal.
Zeker voor een beginnend autorijder als ik, 3 jaar rijbewijs, is het een fijn begin autootje. Hij is hartstikke goedkoop om te rijden en rijdt zuinig al heb ik het idee dat ie meer verbruikt dan mijn vorige Alto.
Zoals ik in een eerdere recensie las valt er ook geen pijl op te trekken soms. Is de tank nou leeg? of voor een kwart vol? De wijzer wisselt enorm. Ik tank daarom maar altijd gewoon op tijd.
Ik rijd veel 100km wegen en snelwegen. Deze maanden, september tot zeker maart, begint het gedonder weer van regen/windvlagen en in het donker rijden.
Ik heb het idee dat de alto, zeker bij een snelheid vanaf 100km/u, zo van de weg afwaait en heb er dan ook echt een gruwelijke hekel aan om met dat ding op pad te gaan in zulke weersomstandigheden.
Omdat mijn vorige ongeluk te maken had met slecht zicht (vrouwenkwaaltje) heb ik onlangs besloten om er Xenon verlichting in te plaatsen. Ik heb nu beter zicht en kom minder moe en zonder hoofdpijn op mijn bestemming aan \\\'s avonds.
Ik was verbaasd over hoe de alto zich tijdens een ongeluk houdt. Het is werkelijk een degelijk stukje blik!Ik rijd daarom ook met een goed en veilig gevoel rond in mijn huidige alto. Toch wil ik graag kijken voor een wat steviger model die wat meer kan hebben en wat luxere uitvoering.
Ik zou het merk Suzuki iemand zo aan raden.
-Hij heeft nu op minder als een jaar tijd 2 keer moeilijk gedaan tijdens het starten. Een beetje gas intrappen schijnt te helpen?
-Benzineklepje gaat niet open, moet er eerst flink op rammen en 3 keer aan het hendeltje trekken.