Suzuki Alto 1.1 GLX (2005)

autoreview

Suzuki Alto 1.1 GLX (2005)

Signalement

UitvoeringAlto 1.1 GLX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2016
KM-stand bij aanschaf163.697 km
KM-stand laatst171.335 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

 • 171.335 km

Auto gekocht bij een autobedrijf in Tilburg. De prijs was scherp (€ 1250,-- - € 150,-- inruil = €1100,-- bijbetaald) maar paste bij de staat van het voertuig. Op 7 maart kon ik de vers geAPKte auto afhalen.

De eerste weken heb ik auto een beetje opgeknapt / gerepareerd. Gelukkig stond er op de sloop een zwart exemplaar, waar ik het een en ander af mocht schroeven.
Vervangen werden:
rechter koplamp, schakelaar koplampverstelling (ontbrak), derde remlicht (ontbrak), hoedenplank, dashboardfront (ventilatieroosters waren lam) en een
afdekkapje. Verder heb ik de, door een hond afgekloven handremhefboom enigszins gefatsoeneerd en de vergrendeling van het tankdopklepje weer gangbaar gemaakt.
Kosten €36,-- en wat werk.
Verder nog €90,-- uitgegeven aan een nieuwe thermostaat en thermosensor.
Gelaten heb ik het deukje in het dak, de krassen op de deuren en de zwarte bumper achter; voor zit een geel exemplaar.

Qua rijden bevalt de auto goed. Het comfort is redelijk en de auto is erg zuinig (ca 1:17,5). De uitrusting is redelijk en het dashboard is netjes maar wel van erg hard plastic. In de auto kunnen vier volwassen mensen redelijk zitten, zeker voor kortere afstanden. De kofferruimte is niet groot en hoedenplank ronduit onhandig.

Na een jaar tevreden en zonder verdere kosten te hebben gereden, was het tijd voor een grote beurt + APK.
Om de auto door de APK heen te krijgen werd het inderdaad een GROTE beurt:
Naast de normale zaken zijn ook de volgende onderdelen vervangen:
2 banden, een draagarm voor, een voorpijp (tussen motor en katalysator), en enkele pakkingen, Daarnaast moesten de koplampen goed worden vastgezet (en niet met kit zoals het was), gepolijst en afgesteld. Tenslotte werd de Alto uitgelijnd en de voorwielen gebalanceerd.

Totaal €893,77, dat viel toch een beetje tegen !

Wat ook tegen viel was het diagnoselampje dat na het starten bleef branden.
De oorzaak blijkt de voorverwarming van de voorste lambdasonde te zijn. Volgens de garagehouder is dit niet erg en kan ik er gewoon mee rijden. Aanvankelijk de auto meegenomen maar vervolgens toch weer teruggebracht, mede omdat de wagen trilde boven de 100 km/u. Volgens de garagehouder heeft de defecte sensor niets te maken met de reparatie, wel kan het zijn dat de sensor nu reageert omdat voorheen de voorste uitlaatpijp niet gasdicht was en nu wel. Omdat mijn vorige auto na de laatste reparatie ook slechter was geworden dan daarvoor, hoop ik niet voor de tweede keer een flink bedrag te hebben "weggegooid".

Even afwachten dus.

Het gashuis is schoongemaakt en het diagnoselampje dooft weer na het starten. Geen verdere kosten.

Op 11 april 2017 auto ingeruild voor een Daihatsu Sirion 2 tegen € 990,-- inruil.

Dertien maanden gereden voor € 1100,-- (aanschaf - inruil) + € 1019,77 (onderhoud en reparatie) = € 2119,77 - € 990,-- (inruil bij aanschaf Daihatsu Sirion 2) = € 1129,77
Dat gedeeld door die 13 maanden maakt € 87,00 per maand aan afschrijving en onderhoud + reparatie.

Bijna niets afgeschreven dus maar de auto is er wel iets op vooruit gegaan.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens