Subaru Outback 3.0R Executive (2007)

Subaru Outback modeljaar 2007
Subaru Legacy OutbackSubaru Legacy OutbackSubaru Legacy OutbackSubaru Legacy OutbackSubaru Legacy OutbackSubaru Legacy OutbackSubaru Outback modeljaar 2007Subaru Legacy OutbackSubaru Legacy Modeljaar 2007Subaru LegacySubaru Legacy Outback

UitvoeringOutback 3.0R Executive
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Sinds medio 2007 ben ik eigenaar van een Outback 3.0R Executive. Hiervoor 3 turbo Foresters (2.5XT/2004, 2.0 XT/2002 en S-turbo/2000 ) en een Impreza 2.0 (1998) gereden.

Wat zeer goed bevalt aan de Outback is de zeer smeuige en fluisterstille motor, gecombineerd met automatische versnellingsbak. Daarnaast is het één en al luxe aan boord. Alles zit er op!

Ten opzichte van de Forester is de qua inhoud even grote, maar diepere -en dus beter benutbare- kofferbak prettig. Wel even wennen was het zachtere onderstel -met name achter- en de mindere acceleratie dan de Forester 2.5XT. Wat dat betreft is de Forester een beest, maar ik had gezien het hogere vermogen (+35pk) en zelfde koppel van de Outback verwacht dat de verschillen kleiner zouden zijn.

Het interieur is van alle gemakken voorzien, schitterend vormgegeven en biedt voldoende ruimte. De electrische stoelen bieden alleen helaas nét iets minder zijdelingse steun dan de voortreffelijke standaard Forester (sport)stoelen.

Positief:
- zeer luxe en zeer compleet
- motor en aandrijflijn zeer verfijnd
- erg fraai model, zowel qua ex- als interieur

Negatief:
- als je turbo-Forester gewend bent, valt acceleratie enigszins tegen
- zachte onderstelafstelling (met name achter)
- goed audiosysteem, maar om wat voor reden dan ook geen MP-3 aansluiting
- (sport)stoelen van Forester zaten nog iets lekkerder qua zijdelingse steun

Tot slot:
De Outback is een auto, die je maar sporadisch tegenkomt, en alleen daardoor dus al exclusief is. Ik zie geregeld hoofden draaien en heb al veel positieve commentaren ontvangen. Rijgedrag, motor, afwerking en uitrusting zijn top, waardoor het prijskaartje in een ander daglicht komt te staan. Ik heb ook voor Audi A4 en BMW 3-serie gekeken, maar als je die hetzelfde uitrust (inclusief motorinhoud en 4-WD), komt er even € 20.000 - 25.000 bij de al niet geringe instapprijs. Bovendien zijn die beide voor mijn gevoel wat kleiner.

Geen

10,0