Subaru Legacy Touring Wagon 2.0D Exclusive Edition (2009)
Uitvoering | Legacy Touring Wagon 2.0D Exclusive Edition |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Bijzondere station
Ik heb een jaar lang gereden in de Legacy 2.0R. Toen de Diesel uit kwam heb ik bij mijn dealer aangegeven dat ik wel erg geïnteresseerd ben in de diesel.
Een paar maanden later was de kogel door de kerk. Ik heb toen een zwarte station besteld. Zwart lederen bekleding. Winterbanden om de standaard 17" velgen. En vervolgens de zomerbanden op zwarte 18" Tenzo R DC5's laten leggen met Dunlop SP01 215/40R18's. Met 18" velgen lever je overigens wel flink in aan comfort. Het sturen wordt flink directer.
Ik heb zelf een Garmin Nuvi ingebouwd in het dashboard met behulp van een ventilatie paneel die ik gratis van mijn dealer kreeg.
Mijn ervaringen na 2 jaar rijden. Weinig problemen.
Er zijn maar drie puntjes die ik wat minder vind.
- De versnellingsbakverhoudingen zijn belabberd. Je kan niet in zijn 2 over een parkeerterrein tokkelen want dan slaat de motor af! je moet dus naar zijn 1. Dat ben ik niet gewend van een diesel.
- Gas geven geeft een rookwolk. Dit heb ik al vanaf het begin. Ik vermoed dat de verstuivers misschien niet lekker vernevelen of zo.
- De lak is gevoelig. Ik heb wat vlekken in mijn dak. Vermoedelijk van wat zonnebrand olie op mijn surfpak ooit.
Verder een fijne auto. Goede stoelen. Goede wegligging. Fenomenale grip. En ik vind de auto er mooi uitzien. En dat is best bijzonder voor een Subaru. Want bij Subaru zijn ze niet zo goed in vormgeving vind ik zelf.
Ik denk dat ik deze auto op ten duur naar mijn vrouw doorschuif. Ik heb erg veel vertrouwen in de onderhoudsongevoeligheid.
Ik heb overigens al die lelijke typeplaatjes van de achterklep gehaald. Alleen een kleine topgear sticker onder de ruitenwisser op het glas met de tekst. "I AM THE STIG". LOL.
Hierna weer een Subaru. Ik denk het niet. De nieuwe Legacy vind ik nogal lomp. En ik denk dat ik hierna gebruikt ga rijden en vind eigenlijk alle andere Subaru's niet echt mooi. Qua rijden en onderhoud is er eigenlijk geen enkele reden om er niet weer een te nemen. Maar goed. Ik volg graag mijn hart bij de autokeuze.
Update: Helaas is deze fijne auto in oktober 2011 overleden. We hebben een aanrijding gehad waarbij er een andere auto in de zijkant, bestuurders zijde, is gevlogen. Stevige schade. Curtain airbag, zij airbag, stuur airbag en knie airbag zijn afgegaan. We stapten allemaal zonder een centje pijn uit. Helaas was de klap dusdanig groot dat de kooi flink was vervormd. De auto is total loss verklaard.
Ik rijd nu een youngtimer. Een Mercedes E280 kombi uit 1993.