Subaru Legacy 2.0 GL AWD (1995)
Uitvoering | Legacy 2.0 GL AWD |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Een vreselijk fijne auto, onze 1995 Subaru Legacy 2.0 GL AWD sedan. Erg mooi ook, met een Japans anoniem (daar moet je onderdaad van houden) maar tegelijkertijd nogal stoer voorkomen. Het comfort is groots, hij kan vreselijk hard door de bocht, vanwege de vierwielaandrijving, en hij geeft een afdoende stevig en zeker gevoel. Rammels hoor ik niet. Het vermogen is zeer adequaat. Ik blijf - maar ik was een 60 pk Escort gewend - verbaasd in m"n spiegel kijken waar ze nou blijven, die auto"s die bij het stoplicht achter me stonden. Wel zou de vering wat harder mogen. Het verbruik is relatief hoog (1:10), mede vanwege de AWD. Bovendien lijkt de Legacy (in wit) een beetje gevoelig voor roest: er zijn wat plekjes op de motorkap en bij de deurlijsten. Er is enig windgeruis, door de ramen zonder lijsten.
Er zijn wat lampjes stuk geweest, de gordels rollen erg slecht op en ik ben niet helemaal zeker van de schokdempers. Die lijken - vooral achter - wat versleten: een indicatie daarvoor is de wat ongelijkmatig afgesleten linkerachterband. Het olieverbruik is niet echt laag: ongeveer een liter op 3000 kilometer. Geen grote problemen.