Subaru Forester 2.0 AWD (1999)

Subaru Forester

UitvoeringForester 2.0 AWD
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2004

Ik heb deze auto destijds tweedehands gekocht in het oosten van het land bij een dealer die er meestal een stuk of acht heeft staan. De auto reed prettig en reed bovendien op LPG met een G3-installatie. De auto wordt gebruikt voor woon-werk verkeer, maar rijdt gemiddeld per week ook 40 kilometer over zeer slecht zandpaden, daarnaast iedere week ook nog 40 kilometer met een zware aanhanger van 1200 kg.

Het is voor ons een echt werkpaard, waar tot op heden nauwelijks echte problemen mee zijn geweest.
Sterke punten.
De twee liter met 125 pk is voor dagelijks gebruik prima, met de aanhanger zou je iets meer pk’s willen hebben, maar echt nodig is het niet.
De auto rijdt redelijk stug, maar persoonlijk vind ik dat prettig, bovendien ligt hij goed op de weg, dit in tegenstelling tot sommige SUV soortgenoten.
Door het relatief lage gewicht lukt het mij doorgaans altijd om stilstaand vanaf een doorweekte ondergrond, weiland of i.d. weg te komen.
Het verbruik op LPG schommelt netjes tussen 1 op 8,5 en 1 op 9,5 afhankelijk van het gebruik. De auto gebruikt werkelijk geen spat olie. Na deze afstand onder deze zware omstandigheden begin je te merken dat alles een ietsje ruimer wordt, maar er kraakt of piept niets.

Minder sterke punten.
Het zwakste punt is het interieur en dan met name de stoffering, die is behoorlijk gesleten en daarnaast de stoelen die maar matig zitten.
De lage gearing had wat mij betreft nog wel iets meer mogen reduceren, nu gebruik ik hem vooral om met de aanhanger bij een bepaalde snelheid op een gunstig toerental te rijden

Naast het reguliere onderhoud in de afgelopen 76.000 km, hitte schilden tot driemaal toe vast gezet, draagarm rubbers achter vervangen, pingelsensor vervangen en achterwiellagers vervangen.