Subaru Forester 2.0 AWD (1999)

Subaru Forester

UitvoeringForester 2.0 AWD
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2004

Deze 2e hands gekochte Subaru Forester is uitgerust met ABS, 2 airbags en automatische niveauregeling op de achteras. Airco zat er nog niet in en heeft de dealer er (gratis) nieuw ingebouwd. Ik wilde namelijk per se een auto met airco.

Ik heb opnieuw een Subaru aangeschaft omdat mijn vorige Subaru (Legacy LX 1995) inmiddels 260.000 probleemloze kilometers op de teller had zonder noemenswaardige kosten. Dat was vroeger met mijn Opeltjes wel anders... Nu voor een Forester gekozen omdat ik extra bagageruimte en meer passagiersruimte (3 grote kinderen)achterin nodig had. De achterbank zit mooi hoog en de leuning is vrij recht, waardoor mijn 3 kinderen beter zitten en meer ruimte hebben dan in de Legacy.

Het is zondermeer een goede reisauto maar een Legacy is toch iets stiller en comfortabeler. Op hobbelige wegen rammelt bijvoorbeeld het afdekzeil van de bagageruimte en bij hoge snelheden is er ook iets meer windgeruis dan ik met de legacy gewend was. De vering is perfect en de auto helt nauwelijks over bij het snel nemen van bochten.
De motor is gruwelijk stil als hij op temperatuur is. Deze mooie boxermoter heeft pk’s genoeg om veilig in te halen zonder terug te moeten schakelen, ook in de 5e versnelling !

Ik heb wel vaak ruzie met de hydraulische koppeling, het is moeilijk te bepalen wanneer deze precies aangrijpt.
Ook de hill-holder is even wennen met achteruit rijden.

Volgens diverse testen schakelt deze auto moeizaam. Ik heb absoluut geen problemen, hij schakelt als boter! Alleen in z’n achteruit zetten gaat soms wat moeilijk.

De automatische niveauregeling op de achteras is perfect. Al 2 keer helemaal afgeladen inclusief dakkoffer met ons gezin op stap geweest. Na een paar kilometer rijden voel je dat de auto weer helemaal recht staat.

ALs je zoals ik zelf wel eens klein onderhoud doet heb je met het vervangen van de bougies een uitdaging met de Forester. Vanwege de boxermoter zitten deze aan beide zijkanten. De ruimte tussen de grote wielkasten en bougies is zo klein dat ik me afvraag of een gewone bougiesleutel ertussen past. Verder is alles net zoals bij de Legacy goed bereikbaar voor vervangen van olie, filters etc.

Lekkage boven bij de (volgens mij nieuwe) voorruit. De dealer heeft dit onder garantie prima hersteld.

Versleten sleutel (met code) ik kreeg er bijna geen deur mee open, je kon alleen nog maar ermee starten.
Zeker een Subaru-kwaal, met m’n vorige Subaru had ik na een aantal jaren gebruik ook een versleten sleutel.
Ook deze is onder garantie vervangen.

Update maart 2005: sinds bovenstaande 2 probleempjes zijn verholpen heb ik geen enkel probleem meer gehad!
Natuurlijk ben ik inmiddels allang aan de koppeling en hillholder (is fantastisch in Oostenrijk)gewend.
De auto is verleden week zoals verwacht keurig door de APK gekomen.

7,0