Smart roadster 60kW Affection (2004) #2
Uitvoering | roadster 60kW Affection |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Sinds begin dit jaar lease ik deze auto, en op de dag van vandaag is hij me nog niet tegengevallen.
De affection is wat kaler dan de normale 60kW Roadster, maar de stoelen zijn redelijk sportief, de lichtmetalen velgen zien er goed uit en een hardtop ipv een softtop is eigen het enige nadeel.
Doordat je zo laag zit heb je een geweldig snelheidsgevoel, kan je erg hard bochten nemen en heb je erg veel bekijks. Ook op lange ritten bevalt deze auto mij goed. Zo lang het dak er op zit, valt de herrie erg mee. Met het dak eraf is het nog redelijk te doen tot de 130, daarna moet je de stereo (ik heb extra smartboxen geinstalleerd, erg goed geluid) wel erg hard zetten.
Parkeren is erg makkelijk en de baggageruimte valt me allesbehalve mee.. Het is wel miniem, maar voor een midweekje weg kan je met zn 2en best wat kwijt.
Het grootste probleem wat ik heb gehad is na ongeveer 4-5 maanden ontstaan, toen de auto ging ’schokken’ als ik erg langzaam reed. (bv file). Dit is een bekend probleem bij de Roadster, en na het afstellen van iets in de motor (ik kon gelijk terecht) reed hij weer als een zonnetje.
Naast dit probleem zijn er nog kleine probleempjes onstaan zoals het lekken van het dak als je in de wasstraat komt (water sijpelt langs de ramen terug de deur in, dus interieur werd niet nat) en witte plekken op het wat brozere plastic. Na een behandeling met veel water ziet het er weer als nieuw uit. Volgens de dealer kwam dit door zeepresten die erin trekken bij de wasstraat (kan kloppen, het ontstond steeds na de wasstraat).