Smart city-coupé limited/1 (1998)

Smart city-coupé limited/1 (1998)

Uitvoeringcity-coupé limited/1
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2008

mijn kart!

ivm de hoge benzine prijzen (v/d zomer) en gemiddeld 25 duizend km per jaar woon-werk verkeer vond ik mijn vorige wagen op benzine toch wel wat duur worden. Gas inbouwen was geen optie (niet ondersteund door Nissan).

Dus werd het tijd om eens rond te kijken naar een kleine diesel.
Na een tijdje rondneuzen (garage bedrijven en internet) wist ik dat het geen kleine diesel zou worden! wat vragen ze voor die wagentjes belachelijke hoge prijzen! of je moest er een kopen met tig keer de klok rond. Nee dan maar iets anders. Per toeval eigenlijk bij smart terecht gekomen, leuk, klein en zuinig. Eerst maar eens even op internet kijken wat deze auto's voor problemen kennen. Ah... onbetrouwbare motoren. Deze gaan bij 80 - 100 d.km kapot. dus kijken voor één met een nieuwe of gereviseerde motor. Ook wilde ik een beetje luxe erin en een automaat. Kortom... hij stond bijna om de hoek te koop!

5 km verder stond hij te koop wegens gezinsuitbreiding. een limitid 1 edition met soft tronic / automaat electrische ramen 1/2 leder glazen panorama dak, airco, centrale vergrendeling met afstandbediening, electrische ramen, radio 6 CD wisselaar en (max. brede) brabus sportvelgen mét een pas gereviseerde motor!
er was sinds de revisie ongeveer 5 d.km. meegereden dus daar kan ik nog wel even mee vooruit.

Zoals de titel al aangeeft vind ik het eigenlijk een kart voor op de openbare weg! maar wel positief bedoeld!! Wat is het leuk om in dit wagentje te rijden, gas geven en rijden maar. boven de 4000 toeren komt de compressor in en dan gaat hij nog eens extra fel ervan door. Doordat er maar 2 stoelen in zitten heb je niet het gevoel in een klein wagetje te zitten, je hebt volop ruimte en de stoelen zitten goed. Alleen doordat de motor (3 cylinder met compressor)achter de stoelen ligt is het binnengeluid vrij hoog, maar dat went wel.

Parkeren doe je overal, er is altijd wel een gaatje waar hij tussen past.

De problemen tot nu toe zijn eigenlijk geen! alleen rijdt ik er niet meer in bij sneeuw en gladheid. Doordat er erg brede brabussportvelgen onder liggen (voor 175 en achter 195) in combinatie met een licht gewicht glibber en glij je erg vlug. Dus nu staat hij voor de deur en rijdt ik in mijn civic rond totdat de sneeuw weg is.

veel plezier mee gehad

omdat een smart als gezinswagen niet geschikt is (heb m'n 2e wagen verkocht) moest de smart op zoek naar een nieuwe eigenaar.
Deze was uiteraard zeer snel gevonden! de smart is immers zeer geliefd! Hij gaat nu verder als reclame wagen.