Smart city-coupé cabrio & passion 55pk (2000) #3

autoreview

Smart city-coupé cabrio & passion 55pk (2000) #3

Signalement

Uitvoeringcity-coupé cabrio & passion 55pk
Versnellingen6, Automaat
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf32.000 km
KM-stand laatst76.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Na enkele jaren peinzen om toch een Smart te kopen de stap gezet. Een zwarte met zilveren kooi en rode bekleding, radio cd, telefoon etc. De diesel (Beetle) Moest plaats maken voor een Lease auto. Hierdoor de weg vrij om eindelijk een Smart te kopen. Het werd dus een Cabrio aangezien ik er ook nog plezier aan wilde beleven. Daar heeft ie mij nog niet in teleurgesteld. Hij is zuinig 1:20, goedkoop in wegenbelasting en het belangrijkste een parkeerplek in de stad.

Ik merk wel dat deze uitvoering in het Oosten van het land een nogal onbekende verschijning is. Mensen kijken naar je van wat is dat nu weer. Ik merk dat de ,meningen van de mensen veranderen en dat deze positiever worden.
Ik krijg nog wel vaak te horen ’goh, Een Smart is een invalidekar’, ik mis de 45 km sticker. Na verteld te hebben wat de auto kost per maand zijn ze stil en verandert de mening wel.

Heb nu ruim 32000km gereden met de smart en hij bevalt mij uitstekend zo erg dat een goede vriend van mij er ook een heeft gekocht en ik volgend jaar toch over ga voor een nieuwe cabrio. Eerst aan een fiat 500 gedacht maar na er in Italië in gezten te hebben kies ik toch voor de Smart.

Ik heb een eigen zaak en kan er behoorlijk wat in mee nemen. Mensen zitten je aan te kijken als je spullen achterin de auto pakt en vragen of dat wel mee kan. Nou ik kan ze vertellen dat er meer mee kan dan men denkt. De meeste opmerkingen zijn toch wel als ze er in gaan zitten en opkijken van de ruimte welke de auto biedt.
Daar komt bij dat hij zuinig rijdt gemiddeld toch 1:19 en dat is dan weer een groot voordeel met de huidige prijzen.

Met de motor nog geen problemen gehad, wel na elke rit de auto een halve minuut of langer stationair laten lopen zo dat de turbo gaat koelen. Dit dient trouwens met alle turbo motoren te gebeuren.
Elk jaar de auto laten controleren bij de dealer.

Helaas is hij total loss gereden. Er is een auto aan de bestuurderszijde tegenaan gereden waardoor hij de gehele zijkant heeft meegenomen. De politie sprak van een geluk dat wij in een smart zaten en niet in een of ander kleine wagen. De veiligheidskooi heeft de gehele klap opgevangen en ’verwerkt’ Ik ga nu dus op zoek naar een ander, Helaas geen smart aangezien ik een grotere moet hebben. Anders was er zeker weer een nieuwe gekomen.

PROBLEMEN

Ik heb weinig tot geen problemen gehad.

2005 Enkel een nieuwe waterpomp is er op gekomen.

2006 De rubberen aansluiting van het cabriodak achteraan is versleten. Dit kon niet vervangen worden tenzij ik het gehele mechanisme verander á € 750.-.

Ook wenste de verzekering een alarm i.v.m. de soft roof. Dit ging mij ongeveer €850,-- kosten. Niet gedaan en maar een hoger eigen risico voor goed genomen.

2007 geen kosten
+
kosten
verbruik, 1:19-20
comfort (ietwat stugge vering), dit went snel
wendbaarheid

goede service dealer
-
onderhoudskosten vallen in verhouding mee
snelle reparatie voor onderdelen (waterpomp)
imago (tot je er in hebt gereden, want dan maakt het je niet meer uit en lach je iedereen uit)
wegligging bij harde wind en achter vrachtwagens (wrijving van de lucht)

ongeluk

 • 76.000 km

Helaas is de Smart in 2008 afgeschreven naar aanleidng van een ongeval. Met 50km is er een andere auto ingeknalt zeg maar. De auto was geheel ontzet aangezien de auto hem in de flank tegen de kooi had geraakt. Dat was het geluk. De gehele auto heeft de klap opgevangen en verwerkt. Zelfs de bestuurdersstoel was gescheurd door de klap. Later hoorden wij van de politie dat wij dankzij de smart geen letsel er aan headden overgehouden. Een andere auto zou niet zo goed de klap hebben opgevangen. Het is nu 2010 , ik zou zo weer een Smart kopen. Het zijn een heerlijke auto , klein, snel, veilig en goedkoop in rijden.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens