Skoda Superb 2.0 TDI 140pk Ambition (2009)
Uitvoering | Superb 2.0 TDI 140pk Ambition |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
skoda superb 2.o tdi ambiente
Nadat ik de superb in september heb gekocht en hij bij de dealer in oktober is geleverd begon het lange wachten.......tot 6 januari want toen heb ik hem laten afleveren!
Hoewel ik nog maar een dikke 1000 kilometer heb gereden wil ik bij dezen de eerste indrukken van deze prachtwagen geven.
Ik ben ruim 2 meter en dit is de eerste auto waar ik comfortabel achter mijzelf kan zitten. Het zitmeubilair voor is zeer geschikt voor iemand van mijn lengte want de meeste stoelen zijn te kort voor mijn lange benen maar deze stoelen zijn goed in te stellen zodat je een perfecte zitpositie achter het stuur hebt.
In deze uitvoering te weten de ambiente bussines ben je echt van alle gemakken voorzien.
Onder andere xenon met AFL, parkeersensoren voor en achter, gescheiden climat controle, audio met 6 cd wisselaar en 10 speakers, 17inch lichtmetaal, bandenspanningscontrolesysteem, mistlampen met cornerfunctie, licht en regensensor enz enz en dat voor een prijs waarvoor je een kale passat koopt.
Bovendien is de afwerking minimaal op hetzelfde nivo.
Nu hoor ik veel mensen zeggen ; maar een passat heeft een veel betere inruilwaarde en dat is misschien wel zo maar ik wil in een auto rijden en niet ruilen en als ik een paar jaar met veel plezier in een auto rijd dan neem ik een eventueel wat lagere inruilwaarde graag voor lief. Bovendien zie je deze auto niet op elke hoek van de straat staan.
Helaas heb ik na een week een probleempje ondekt.
Bij ingeschakelde verlichting brand er flauw een controlelampje in de toerenteller. Hier blijkt een productiefout in te zitten en de cockpit moet worden vervangen en dit zal volgende week gebeuren.
Ik zal deze revieuw regelmatig bijwerken om mijn ervaringen te delen.
Update 5000km 27-2-2009
Na iets meer dan 5000 km de beloofde update.
Ik kan maar 1 ding zeggen ; wat een heerlijke wagen!!!!
Echt iedere dag weer een genot om in te mogen stappen.
Het probleempje waar ik in de eerste revieuw melding van deed is netjes opgelost en verder doet hij wat hij moet doen.
Het verbruik zit rond de 1 op 15,5 gemiddeld en in tegenstelling tot wat ik al vaak op revieuws gelezen heb over vag pompverstuiver diesels heb ik nog geen olie hoeven bijvullen.
Wacht er is toch nog een kleine ergernis.
Ik heb een ambiente bussines die in 2008 niet werd uitgerust met de colombus navigatie. Als losse optie koste die € 2500 en dat vond ik toch wel erg veel geld.
Nu wordt echter voor modeljaar 2009 deze uitvoering voor € 500 meer wel met navigatie uitgevoerd.
Na overleg met de dealer wilde hij mij een heel eind tegemoed komen maar nu krijg ik van de monteur te horen dat de importeur het afraadt dit systeem achteraf in te bouwen!?
Raar......als alternatief kwam de dealer met een Zenec systeem en dit overweeg ik maar dan ben ik het visuele effect van de parkeersensoren en de climatronic op het scherm waarschijnlijk wel kwijt. De monteur van de dealer zou dit bij Zenec navragen.
update 10.000km 19-04-2009
Je merkt dat de motor steeds beter 'los' komt.
Hij wordt zuiniger, stiller en soepeler en ik heb nog steeds geen olie hoeven bijvullen.
Volgende week gaat hij even bij de dealer langs voor de inbouw van navigatie en het na laten kijken van condensvorming in de beide mistlampen.
Verder nog geen bijzonderheden en ik ben tot nu toe een tevreden Skoda rijder!
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4