Skoda Superb 1.9 TDI Greenline (2009)

autoreview

Skoda Superb
Skoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda Superb

Signalement

UitvoeringSuperb 1.9 TDI Greenline
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf175.000 km
KM-stand laatst240.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

 • 240.000 km

Anderhalf jaar geleden mijn derde skoda superb voor de deur gezet. Ooit de eerste generatie in de lease, tweede generatie in de lease en als gevolg van verandering van werk zelf een auto gekocht. Dat werd een passat. De skoda superb was tweedehands simpelweg nauwelijks te krijgen.

inmiddels is dat wel anders. En terecht hebben een hoop mensen skoda ontdekt als een betrouwbare, fijne auto.
Mijn huidige superb heb ik in maart 2013 gekocht met 175.000 op de teller als ex-lease. Eigenlijk ben ik sindsdien maar twee keer in de garage geweest. Twee grote beurten van zo'n 300 a 400 euro. En tussentijds een set nieuwe zomerbanden. Onder de motorkap ziet hij er keurig uit. Ik rij vrij veel lange afstanden op de snelweg. Eindeloos 125 op de tomtom. Dat doet tie zuinig. Al is de boordcomputer nog optimistischer dan de teller van de benzinepomp. In de zomer rj ik 1:20. In winter zakt dat naar 1:19. Boordcomputer onderschat 10%.
Omdat ik vrij lang ben heb ik een scheel-stoel ingebouwd. Daarmee zit ik prima. Het rijcomfort is goed maar de dieseldreun van die oude 1.9 tdi ben ik wel eens beu.

Nou, ik ben benieuwd hoe lang deze skoda me gaat vergezellen. Voor alsnog ben ik prima tevreden. Lekker doorrijden!

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics