Skoda Superb 2.0 TDI 140pk Ambition (2008)

Skoda Superb
Skoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda SuperbSkoda Superb

UitvoeringSuperb 2.0 TDI 140pk Ambition
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Een rationele keuze!

De aankoop:

Mijn vorige lease-auto was een VW passat variant, een fijne maar wel wat trage auto( 100 pk diesel ). Toen het tijd werd om een nieuwe auto uit te gaan zoeken, de lease termijn zat er op, heb ik niet met mijn gevoel gekozen ( zou ik een volvo v70 gekozen hebben ), maar met mijn verstand. De volgende keuze moest ik maken, of een Audi A4, VW passat, Seat Altea XL, of een Skoda Suprb. Indien ik de audi zou nemen werd het een hele kale auto gezien het budget, al met al geen optie en ook nog erg klein. De andere keus een Passat, qua prijs redelijk maar wel een erg veel voorkomende auto, al moet ik zeggen dat ik een passat in de uitvoering zoals ik die wilde hebben € 45.000,-wat nog steeds veel geld en bijtelling is. Dan de Seat, te veel een busje. Ben even gaan kijken bij Skoda, had ernstige bedenkingen bij het merk, maar toen ik de auto zag was ik meteen verkocht. Wat een ruimte!!! echt niet normaal, ik ben 1.99 m en redelijk stevig van lijf maar ik pas hier echt heel ruim in. Als ik voorin ruim ga zitten, dann ik op de achtebank gaan zitten zonder dat mijn benen de voorstoel raken. Wel kom wat betreft de hoogt achterin tekort.
Qua bijtelling is dit echt veel leuker dan de Passat.
De levertijd was wel erg lang maar dat was geen probleem want ik heb gewoon de Demo meegenomen die pas net op kenteken stond.

De aflevering:

Bij de aflevering van de auto, wilde de verkoper uitleg gaan geven, wat ik natuurlijk onzin vond. Het bleek achteraf geen verspeelde moeite want wat een opties zitten er in, en wat een fijne radio ( er kan een SD kaartje in bij 2GB ongeveer 18 cd's)toutshscreen en een groot scherm waar de nummers op te lezen staan. De luidsprekers voldoen ruimschoots al kan dat altijd beter. De boordcomputer is veel uitgebreider dan in vorige Passat, en ook de instellingen en het inklappen van de spiegels is veel uitgebreider. Als ik achteruit rijd gaat mijn rechter spiegel naar beneden zodat ik het trottoir kan zien. De parkeer sensoren worden weergegeven op het radioscherm en kijk dus metachteruit rijden veel op scherm echt heel veilig. Verde kan ik de kofferbak open laten springen vanaf de afstandbediening ( makkelijk als je een grote doos in je handen hebt met boodschappen doen ). een gescheiden automatische airco, die naar keuze langzaam of snel naar de gewenste temperatuur gaat. enz enz

Rijden:

De auto rijd heerlijk comfortabel en is echt snel genoeg, die 170 pk zijn niet nodig al schijnt die wel een stuk stiller te zijn. je hoort de motor toch wel redelijk, vooral bij een koude start. Het weggedrag is prima, al is de auto boven de 160 kmh wat zoekerig. Al met al een heel lekkere auto die echt heel veel waar voor zijn geld bied. Tot op heden ook geen enkel probleem met de suto gehad!