Skoda Superb 1.9 TDI Greenline Businessline (2010)
| Uitvoering | Superb 1.9 TDI Greenline Businessline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 17 km |
| KM-stand laatst | 9.805 km |
Eerste indruk
Nog te vroeg voor een echte review. De auto voelt geweldig aan. Als het gebruik is zoals de boordcomputer aangeeft dan is dat voor dit gewicht (1418 kg) natuurlijk niet gek. Ik zie op de snelweg bij 120 km op de cruise control een verbruik van ongeveer 1 op 26 km.
Eerste 10 dkm
Er is na bijna tienduizend kilometers weinig te melden. De Superb doet het geweldig. Nog geen echte minpunten kunnen ontdekken. Het is hooguit erg wennen aan de omvang van de auto. Het uitzicht naar achteren is beperkt, en zonder sensoren achter zou het lastig zijn om de auto goed weg te zetten. Ook de raamstijlen zijn erg breed. Zonder je hoofd mee te bewegen zou er zomaar een auto vanaf een zijweg schuil kunnen gaan achter de rechtervoor- en middenstijl.
Voor ik de auto bestelde twijfelde ik aan de motoruitvoering. Zou die Greenline versie wel voldoende vermogen hebben om de 1400 kilogrammen een beetje vlot mee te krijgen? De proefrit overtuigde, en ook in de praktijk valt het absoluut mee. Ik ben een redelijk rustige rijder, en stel niet heel erg hoge eisen aan acceleratievermogen. Maar het is ruim voldoende om in het stadsverkeer en op de snelweg mee te kunnen. Zonder extreem toeren te maken valt me op dat ik bij groen licht vanuit stilstand vaak snel uitloop van de gemiddelde andere auto.
Eén rariteit: de oliepeilstok is van zwart kunststof gemaakt. Daarop is (nog redelijk) schone olie slecht waar te nemen.
Dan het eerste verbruikcijfer, bepaald over 9800 kilometer; 1:18,8. Het verbruik wordt langzaamaan nog iets beter.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Skoda Superb 1.8 TSI Elegance Business Line Vol optie Topstaat!
- 2009

Skoda Superb Combi 1.8 TSI Comfort / NIEUWE DISTRIBUTIEKETTING / AUTOMAAT / NAVI-MULTIEMEDIA / DEALER ONDERHOUDEN
- 2010

Skoda Superb Combi 1.8 TSI Elegance Business Line | Automaat | Stoelverwarming | Trekhaak
- 2012