Skoda Superb 1.9 TDI Greenline (2009)
Uitvoering | Superb 1.9 TDI Greenline |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Rust
Op 2 januari 2009 opgehaald bij Broekhuis in Assen. Keurige aflevering met een volle tank en een fles wijn. Uitgebreide uitleg. Auto stond afleverings klaar in de showroom toen ik hem afhaalde.Ik rij tussen de 1000 en 2000 Km per week. Ook met mijn vorige auto's. In deze nieuwe Suberb heerst een serene rust. De lange wielbasis maakt dat je comfortabel rijdt op grote afstanden.Al jaren lang overschrijd ik zelden of nooit de maximum toegestane snelheden. Bij deze Greenline Suberb resulteert dat in een verbruik van ca. 4,8ltr/100Km. Je raakt in deze auto beslist niet gestrest.De verlaagde vering en de ecobanden maken de wagen iets minder comfortabel dan het type waar ik in proef gereden heb maar dat verschil is zo klein dat dat het financiele voordeel niet overtreft. De uitrusting en afwerking is klasse. Wel mis ik de in gebouwde telefoon en navigatie van de Peuk! Maar 3500 Euri's voor navigatie vind ik wel wat veel in de Skoda. Ik stap na vele kilometers op een dag uitgerust uit de Skoda. De ruimte voor pasagiers is gigantisch! Wel erg prettig om klanten mee te nemen naar onze fabriek in Baarle-Hertog. Mede daarom de keuze voor deze auto. De afwerking is top! Ik heb in het verleden Audi A6,AudiA4 en VW Passat gereden. De laatste Audi in 2003. De Skoda is nu de eerste VAG na een franse auto. Alles is erop vooruit gegaan en de Skoda overtreft de vorige VAG producten die ik gereden heb ruim! Skoda Suberb? Een echte aanrader!
Zuinig in verbruik, ruim voor mijn gasten.
Inmiddels 27209Km gereden met de Greenline. Probleemloos en steeds zuiniger. Van mijn woonplaats naar mijn kantoor is de afstand 256Km. Ik ga daar natuurlijk niet alle dagen heen. Voor en na filetijden rij ik makkelijk 1 op 25. 4Ltr op de honderd kilometer!! Bij veel files ca.4,6Ltr/100Km. Het gemiddeld gebruik over de gehele periode dat ik deze auto rijd, is dat 4,5Ltr/100Km. Geen olieverbruik overigens.
De reactie van mijn gasten die ik afhaal om een bezoek te brengen aan onze fabriek en showroom in Baarle-Hertog is altijd weer de verbazing en de lovende woorden over de hoofd en beenruimte, de ingetogen luxe ambiance in de wagen en het comfort. Leuk grapje is altijd weer om de werking van de dubbele kofferklep te demonstreren.
Opmerkingen als "waarom rij ik nog een V70 of Mercedes" hoor ik meerdere keren.
Je ziet de Suberb nu ook steeds meer. Leuk dat men dan een hand opsteekt. Zeker in het begin.
Het enige waar ik persoonlijk minder over te spreken ben is de geluidsinstallatie en wel de luidsprekers. De luidsprekers in de deuren zitten op een ongelukkige plaats waardoor ze in de middentonen schreeuwerig klinken. De tweeters zijn blikkerig. Ik overweeg om bij een specialist betere luidsprekers te laten inbouwen. Bediening en display is overigens keurig en duidelijk.
Logo er af
Inmiddels ruim 32500Km gereden met de GreenLine. Moet nog voor een beurt maar, te druk op dit moment. Olie is nog steeds op pijl en de bandenspanning ook. Het brandstof gebruik (juist het gemiddelde in programma 2) wordt steeds gunstiger! 4,1 liter op de 100Km!
Deze week familie van overver op bezoek gehad. Zij gaan kijken naar een nieuwe auto en bekeken mijn Superb met veel intresse! Al zijn collega's (hij is tandarts) reden V70 of V90 enz. Hij wildde niet meedoen aan het OSM gevoel (Ons Soort Mensen). Ook hij vond de Superb fantastisch. Zijn vrouw vond de wagen zeer geschikt voor hun. De laatste woorden van de tandarts waren "Dat lijt mij wel wat, echt ongelofelijk wat hier geboden wordt maar, kan dat logo er niet af? Je gaat toch niet in een Skoda rijden?
Ik vroeg me af en weet het al! Hij zal wel een OSM Volvo gaan aanschaffen!
Was hij advokaat geweest, zal het waarschijnlijk een SAAB zijn geworden!