Skoda Superb 1.6 TDI Greenline Ambition Businessline (2011)
Uitvoering | Superb 1.6 TDI Greenline Ambition Businessline |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Levering
Begin januari van werkgever gewisseld en daarbij komt een nieuwe leaseauto kijken.
Het bestelprocedure was erg prettig. Het personeel bij Auto Versluis is erg vriendelijk en behulpzaam. Dat kan ik niet van alle dealers zeggen. Enkele dagen later belden zij mij op met de mededeling dat iemand een order had gecancelled. Hierdoor was mijn skoda al in drie weken leverbaar.
Ik heb gekozen om leer achteraf in te laten bouwen, truffelbruin met zwarte stiknaden en geperforeerd leder op de zitvlakken. Al met al een erg fraaie combinatie.
De eerste ervaring:
Tijdens de proefrit was het mij al direct duidelijk geworden dat deze auto erg gemakkelijk rijdt, bijna vanzelfsprekend. De auto heeft een prettig karakter wat zich in een fijn weggedrag vertaalt.
Bijna 9 maanden verder
Ik ben nu bijna negen maanden verder. De auto is ingereden en de auto begint zijn eerste kwaaltjes te tonen.
De auto rijdt nog steeds geweldig. Je kan zo honderden kilometers rijden zonder vermoeid te raken. De bi-xenon verlichting is geen luxe maar een vereiste. Het zicht dat hiermee verkregen wordt is fenomenaal. Fietsers zonder licht die anders plotseling leken over te steken zijn nu vanaf een afstand prima te zien.
Ook de automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels zijn een verademing.
Toch zijn er een aantal punten die vrij vervelend zijn.
Navigatie:
- De stem van de navigatie lijkt op een vrouwelijke versie van een limburgse Ernie. De stem gaat zeer snel vervelen en volgens mij is het veranderen van stem niet mogelijk.
- Als er veel files staan, staat de navigatie honderd uit te praten. Iedere keer zodra je route of de aankomsttijd wordt veranderd, handelt de rns een soort standaard riedeltje aan boodschappen af.
- De navigatie heeft apart volume systeem ingebouwd. Volume aanpassen van de navi is mogelijk op het moment dat de stem spreekt. Als je toevallig TMC hebt aan staan en je wilt je favoriete muziek harder zetten, heb je kans dat niet je muziek harder gaat maar de stem van de navigatie.
De verlichting heeft ook zijn mankementen. Diverse malen tijdens het starten van de auto krijg ik meldingen van falende lichten. Bij controle werken de lichten ook daadwerkelijk niet. Echter, als ik de motor herstart, is er plotseling niks aan de hand.
Het beloofde spectaculaire lage verbuik is erg lastig haalbaar. Ik haal 5.0L/100km als ik met een fluwelen voet rijd. Bij iedere andere vorm van rijgedrag zit je direct bijna op de 6.0L/100km. Wellicht helpt het als je de schakelassistent gebruikt. Maar tenzij je houdt van een constante zware brom uit te motor, raad ik je het af deze te gebruiken.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee